Кефір - молочний продукт, який має оздоровчі властивості. Цей напій містить певні поживні речовини, а саме білок, кальцій вітаміни А та В12. Про це повідомили в health. Кефір може знизити рівень цукру в крові, позитивно вплинути на здоровʼя кишківника та скелетної системи, проте також цей напій має певні ризики.
Ризики споживання кефіру
Кефір виготовляється з молока, тому цей напій може не підійти для тих, хто має алергію на молочні продукти. Хоча кефір містить менше лактози порівняно з неферментованими молочними продуктами, він все ще може негативно вплинути на людей, які мають високу непереносимість лактози.
Ба більше, кефір непридатний для осіб, які дотримують веганської дієти. Проте як альтернатива можуть продукти на рослинній основі, зокрема, на кокосовому або вівсяному горіху.
У кефірі також може міститися доданий цукор. Його зазвичай не потрібно повністю уникати, проте рекомендовано людині споживати до 10% доданого цукру від загальної кількості щоденних калорій. Адже надмірне споживання цукру може призвести до появи деяких захворювань, а саме серцевих та жирових захворювань печінки.
Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...
Вапняний наліт – це білі крейдяні мінеральні накопичення у вашому чайнику, які виникають тоді, коли воду нагрівають або залишають стояти, передають Патріоти України. З часом вапняний наліт у вашому чайнику може зменшити потік води, вплинути на ефективн...