Може бути шкідливим? Кому варто відмовитися від споживання кефіру

Кефір - молочний продукт, який має оздоровчі властивості. Цей напій містить певні поживні речовини, а саме білок, кальцій вітаміни А та В12. Про це повідомили в health. Кефір може знизити рівень цукру в крові, позитивно вплинути на здоровʼя кишківника та скелетної системи, проте також цей напій має певні ризики.

Ризики споживання кефіру

Кефір виготовляється з молока, тому цей напій може не підійти для тих, хто має алергію на молочні продукти. Хоча кефір містить менше лактози порівняно з неферментованими молочними продуктами, він все ще може негативно вплинути на людей, які мають високу непереносимість лактози.

Ба більше, кефір непридатний для осіб, які дотримують веганської дієти. Проте як альтернатива можуть продукти на рослинній основі, зокрема, на кокосовому або вівсяному горіху.

У кефірі також може міститися доданий цукор. Його зазвичай не потрібно повністю уникати, проте рекомендовано людині споживати до 10% доданого цукру від загальної кількості щоденних калорій. Адже надмірне споживання цукру може призвести до появи деяких захворювань, а саме серцевих та жирових захворювань печінки.

Швидко й смачно! Як приготувати гречаники - альтернативу дерунам

вівторок, 25 червень 2024, 18:07

Деруни готують частіше, ніж гречаники. Якщо ви їх скуштуєте, то зміните свою думку. Зрештою, це не тільки смачно, але й корисно. Читайте рецепт приготування далі у статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі компоненти:. Цибу...

А ви це знали? Чому не можна заливати чай окропом

вівторок, 25 червень 2024, 17:30

Чай - улюблений напій багатьох українців. Однак, мало хто задумується про те, що неправильна температура води під час заварювання повністю його псує, передають Патріоти України. Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправ...