Кефір - молочний продукт, який має оздоровчі властивості. Цей напій містить певні поживні речовини, а саме білок, кальцій вітаміни А та В12. Про це повідомили в health. Кефір може знизити рівень цукру в крові, позитивно вплинути на здоровʼя кишківника та скелетної системи, проте також цей напій має певні ризики.
Ризики споживання кефіру
Кефір виготовляється з молока, тому цей напій може не підійти для тих, хто має алергію на молочні продукти. Хоча кефір містить менше лактози порівняно з неферментованими молочними продуктами, він все ще може негативно вплинути на людей, які мають високу непереносимість лактози.
Ба більше, кефір непридатний для осіб, які дотримують веганської дієти. Проте як альтернатива можуть продукти на рослинній основі, зокрема, на кокосовому або вівсяному горіху.
У кефірі також може міститися доданий цукор. Його зазвичай не потрібно повністю уникати, проте рекомендовано людині споживати до 10% доданого цукру від загальної кількості щоденних калорій. Адже надмірне споживання цукру може призвести до появи деяких захворювань, а саме серцевих та жирових захворювань печінки.
Часто після душу рушник має неприємний вологий запах, що виникає через цвіль - грибок, який розвивається у вологому середовищі. І навіть регулярне прання не завжди позбавляє від цієї проблеми, передають Патріоти України. Однак не поспішайте викидати ру...
Ми звикли думати, що найкращий спосіб зберегти мозок у формі - це здоровий сон, правильне харчування чи розв’язування кросвордів. Але нові дослідження доводять: пухнасті улюбленці впливають на мозок не гірше за тренування чи суперфуди, передають Патріо...