Інсульт, інфаркт, ожиріння, серцево-судинні захворювання і навіть рак - все це, як вважають вчені, може викликати вживання пальмової олії. Продукти з вмістом пальмової олії настільки поширені, що ви навіть можете і не підозрювати про небезпеку. Саме тому варто знати, як маскують пальмову олію в складі і як не попастися на "вудку" недобросовісних виробників, передають Патріоти України
Якщо ви не знаєте, як визначити пальмову олію в сирі і вважаєте, що це важко, спробуйте кілька простих способів. Розпізнати "ворога" дуже легко. Щоб відрізнити справжній сир від пальмового потрібна ультрафіолетова лампа. Натуральний сир під світлом такої лампи буде жовтим, а ось якщо на продукті з'являться білі або сині "плями" - перед вами сир зі шкідливими рослинними жирами.
Також варто знати, як перевірити твердий сир в домашніх умовах. Просто спробуйте невеликий шматочок і оцініть його смак. Щоб розуміти, в чому сенс, важливо усвідомити, як роблять сир з пальмової олії - небезпечні рослинні жири додають не просто так, а для того, щоб зробити продукт дешевше. Відповідно, через це страждає смак, але сам сир зберігається набагато довше натурального. Саме тому якщо ви спробуєте шматочок натурального сиру, то відчуєте приємний післясмак. А якщо ж сир з пальмової олії, то він буде або повністю позбавленим смаку, або максимально "хімічним", нудотним.
А ось плавлений сир без пальмової олії знайти ще простіше. Справжній плавлений сирок буде ароматним, він буде тягнутися. А продукт з пальмової олії більше схожий на пластилін - несмачний шматочок незрозумілої консистенції.Як розпізнати "ворога" у вершковому маслі
Щоб розуміти, як розпізнати пальмову олію у вершковому маслі, просто варто згадати те саме "домашнє" масло, яке ви колись могли пробувати у бабусь або в селі. Справжнє масло буде шипіти на пательні і приємно пахнути, а пальмове - просто розтечеться і почне підгоряти.
Визначити наявність пальмової олії в олії можна і без нагрівання на пательні. Просто залиште шматочок продукту при кімнатній температурі. Якщо на ньому виступлять краплі - перед вами пальмова олія.
Як зрозуміти, що в молоці є пальмова олія? Зверніть увагу на термін придатності! Натуральне молоко без добавок і зайвих жирів не може зберігатися кілька місяців. Також зверніть увагу на смак і колір. Молоко без пальмової олії не буде ідеально білим і яскравим.
Також варто знати, як визначити пальмову олію в сметані. Для цього потрібно провести нескладний тест - покладіть сметану в холодильник. Якщо після цього продукт стане густим, то він натуральний. Якщо ж сметана залишиться рідкою - перед вами пальмова олія. Також можна перевірити сметану, якщо помістити її в тепле місце. При нагріванні натуральний продукт почне згортатися, від нього відокремиться сироватка. А ось сметана з пальмовим жиром практично не зміниться навіть після нагрівання.
Багато виробників розуміють, що наявність пальмової олії в складі відлякує покупців. Тому вони намагаються "маскувати" небезпечний жир. Як позначається пальмова олія на етикетках: "рослинний жир" або "пальмітинова кислота".
Однак бренди, які використовують пальмову олію, можуть вдатися до інших хитрощів. Наприклад, вони можуть зовсім не вказати наявність шкідливої добавки в продукті, або написати це занадто маленьким шрифтом. Однак все легко зрозуміти і без детального вивчення складу. Продукти з вмістом пальмової олії зберігаються довше звичайних, а тому якщо ви бачите, що товар може зберігатися місяцями - перед вами небезпечний рослинний жир.
Якщо ваш сад не отримує багато сонячного світла або його ділянки не освітлюються, ви можете вважати, що там нічого не буде успішно рости, але це помилкове припущення, передають Патріоти України. Виявляється, є кілька рослин, які почуваються комфортно н...
Попри те, що зараз багато чоловіків зраджують своїм половинкам і вважають це нормою, є такі, які просто не бачать у цьому сенсу. Вони завжди вірні, кохають своїх жінок та роблять їх щасливими. Новини.LIVE розповість, які ознаки є в чоловіка, який нікол...