Може бути в маслі, молоці, сирі і сметані! Як розпізнати небезпечну пальмову олію в продуктах і зберегти здоров'я

Інсульт, інфаркт, ожиріння, серцево-судинні захворювання і навіть рак - все це, як вважають вчені, може викликати вживання пальмової олії. Продукти з вмістом пальмової олії настільки поширені, що ви навіть можете і не підозрювати про небезпеку. Саме тому варто знати, як маскують пальмову олію в складі і як не попастися на "вудку" недобросовісних виробників, передають Патріоти України

Пальмова олія в твердому і плавленому сирі: як визначити

Якщо ви не знаєте, як визначити пальмову олію в сирі і вважаєте, що це важко, спробуйте кілька простих способів. Розпізнати "ворога" дуже легко. Щоб відрізнити справжній сир від пальмового потрібна ультрафіолетова лампа. Натуральний сир під світлом такої лампи буде жовтим, а ось якщо на продукті з'являться білі або сині "плями" - перед вами сир зі шкідливими рослинними жирами.

Також варто знати, як перевірити твердий сир в домашніх умовах. Просто спробуйте невеликий шматочок і оцініть його смак. Щоб розуміти, в чому сенс, важливо усвідомити, як роблять сир з пальмової олії - небезпечні рослинні жири додають не просто так, а для того, щоб зробити продукт дешевше. Відповідно, через це страждає смак, але сам сир зберігається набагато довше натурального. Саме тому якщо ви спробуєте шматочок натурального сиру, то відчуєте приємний післясмак. А якщо ж сир з пальмової олії, то він буде або повністю позбавленим смаку, або максимально "хімічним", нудотним.

А ось плавлений сир без пальмової олії знайти ще простіше. Справжній плавлений сирок буде ароматним, він буде тягнутися. А продукт з пальмової олії більше схожий на пластилін - несмачний шматочок незрозумілої консистенції.Як розпізнати "ворога" у вершковому маслі

Щоб розуміти, як розпізнати пальмову олію у вершковому маслі, просто варто згадати те саме "домашнє" масло, яке ви колись могли пробувати у бабусь або в селі. Справжнє масло буде шипіти на пательні і приємно пахнути, а пальмове - просто розтечеться і почне підгоряти.

Визначити наявність пальмової олії в олії можна і без нагрівання на пательні. Просто залиште шматочок продукту при кімнатній температурі. Якщо на ньому виступлять краплі - перед вами пальмова олія.

Пальмова олія в молоці та сметані

Як зрозуміти, що в молоці є пальмова олія? Зверніть увагу на термін придатності! Натуральне молоко без добавок і зайвих жирів не може зберігатися кілька місяців. Також зверніть увагу на смак і колір. Молоко без пальмової олії не буде ідеально білим і яскравим.

Також варто знати, як визначити пальмову олію в сметані. Для цього потрібно провести нескладний тест - покладіть сметану в холодильник. Якщо після цього продукт стане густим, то він натуральний. Якщо ж сметана залишиться рідкою - перед вами пальмова олія. Також можна перевірити сметану, якщо помістити її в тепле місце. При нагріванні натуральний продукт почне згортатися, від нього відокремиться сироватка. А ось сметана з пальмовим жиром практично не зміниться навіть після нагрівання.

Як розпізнати пальмову олію в складі продукту

Багато виробників розуміють, що наявність пальмової олії в складі відлякує покупців. Тому вони намагаються "маскувати" небезпечний жир. Як позначається пальмова олія на етикетках: "рослинний жир" або "пальмітинова кислота".

Однак бренди, які використовують пальмову олію, можуть вдатися до інших хитрощів. Наприклад, вони можуть зовсім не вказати наявність шкідливої добавки в продукті, або написати це занадто маленьким шрифтом. Однак все легко зрозуміти і без детального вивчення складу. Продукти з вмістом пальмової олії зберігаються довше звичайних, а тому якщо ви бачите, що товар може зберігатися місяцями - перед вами небезпечний рослинний жир.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...