Може як оздоровити, так і відправити на лікарняне ліжко: Фахівець розповів про користь та небезпеку кров'яної ковбаси

Кров'яна ковбаса благотворно позначиться на здоров'ї якщо вона зроблена з якісних продуктів, але треба берегтися зіпсованої їжі. Деякі люди люблять це блюдо, а інші – побоюються, так як воно зроблено з крові. Але чи дійсно цей продукт такий страшний, розповів Брайан Майер, м'ясник зі США. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його порадами, які опублікувало видання Foodrepublic.com.

За його словами, такий вид ковбаси може бути шкідливим лише в тому випадку, якщо блюдо приготовлено з несвіжої крові або зараженої – тоді дійсно є ризик не тільки погано себе відчути, а й потрапити у лікарню. Якщо ж блюдо приготовлено без порушень, то воно буде дуже корисним для будь-якої людини, і його можна їсти навіть вагітним.

"Кров може бути надзвичайно корисною: вона багата білком і мінералами, такими як залізо і вітамін D. Вам потрібно переконатися, що ви отримуєте кров від здорових тварин, що не містить штучних гормонів та антибіотиків і, звичайно ж, вирощених на пасовищі", – розповів Брайан .

Також м'ясник додав, що в їжу годяться багато видів крові. Це може бути кролик, качка або баран. Але найчастіше в промисловості використовують для цих цілей свиней і велику рогату худобу.

Психологічний тест: Нота чи двері? Побачене першим розкриє таємниці характеру

п’ятниця, 21 листопад 2025, 23:10

Психологічні тести на основі оптичних ілюзій останні роки набувають великої популярності, оскільки поєднують елемент гри та самопізнання. Вони не мають статусу офіційної діагностики, проте часто дозволяють людині поглянути на себе під іншим кутом. Такі...

Доступна всім! Популярна спеція знижує рівень холестерину

п’ятниця, 21 листопад 2025, 18:30

Насіння чорного кмину має властивості, корисні для боротьби з ожирінням. Екстракт насіння значно зменшує накопичення ліпідів у клітинній моделі, не виявляючи токсичності, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане у Food Science & Nutrition ...