Може мати летальні наслідки! Експерти викрили міф, в який вірять 90% водіїв

Багато водіїв упевнені, що лобове зіткнення двох автомобілів набагато руйнівніше, ніж просто врізатися у стіну. Передбачається, що швидкість зближення вдвічі більша, ніж швидкість однієї машини при ударі об стіну, і, отже, збільшується сила удару. Експерти журналу "За кермом" з'ясували, чи це так насправді, передають Патріоти України.

Вважається, що якщо швидкість зближення при лобовому ударі більша, то руйнівний ефект сильніший. Так, якщо швидкість одного автомобіля становить 80 км/год і стільки ж другого, то сила удару буде як за швидкості 160 км/год.

Але насправді сила удару пов'язана з загальною масою машин. У тому випадку, якщо автомобілі, що зіткнулися, важать однаково, то всі, хто в них знаходяться, отримають таке ж навантаження, як і при ударі об стіну.При ударі автомобіля об стіну на швидкості 60 км/год деформація передньої частини становитиме приблизно 50 см. Це відстань, за яку з моменту удару автомобіль погасить свою швидкість до нуля. Те саме відбудеться і при лобовому зіткненні однакових по масі та конструкції автомобілів.

Чим більше важить зустрічна машина, кажуть експерти, тим серйозніші наслідки лобового зіткнення. Згадайте ДТП, коли вантажівка врізалася у легковик. Наслідки для людей у легковому автомобілі набагато серйозніші, навіть якщо вантажівка рухається повільніше. У свою чергу, удар о жорстку нерухому перешкоду (стіну) матиме для автомобіля більш серйозні наслідки, ніж зіткнення з машиною однаковою по конструкції, яка стоїть.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...