Може обернутися бідою: Лікар розповіла, кому категорично не можна їсти найпопулярніший новорічний салат

Оселедець під шубою - найпопулярніша страва новорічного столу. Але чи всім воно корисно? Є категорії людей, яким ця закуска протипоказана. Про це повідомила дієтолог Олена Соломатіна, пише "КП", передають Патріоти України.

Чому "шуба" шкідлива

Річ у тому, що в цій страві міститься багато неоднозначних інгредієнтів. Наприклад, майонез, в складі якого оцет і гірчиця. Оселедець під шубою протипоказаний людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, нирками і печінкою.

Якщо у вас серцево-судинні захворювання і зайва вага - відмовтеся від страви на користь більш здорового варіанту. Гіпертонікам і діабетикам краще триматися якомога далі від цієї закуски.

"Страва шкідлива для людей, які страждають серцево-судинними захворюваннями, зокрема, гіпертонією. Велика кількість солі взагалі може спровокувати гіпертонічний криз. Для людей із зайвою вагою це теж не найкраще блюдо: овочі мають високий глікемічний індекс. При цукровому діабеті інгредієнти підвищать цукор і холестерин в крові", - повідомила дієтолог.

Людям з проблемами нирок і печінки теж варто відмовитися від цієї новорічної страви і вибрати більш щадний варіант закуски для себе.

Вибирайте корисні варіанти

Відзначимо, що зараз багато дієтологів радять замінювати звичайний майонез в салатах майонезом рослинним, а картоплю можна замінити шматочками авокадо.

Це справді працює! Що посадити під вишнею, щоб у плодах не було хробаків

четвер, 5 червень 2025, 7:30

Вишні є одними з найпопулярніших фруктів у садах, але, на жаль, вони часто бувають червивими. Найпоширенішим винуватцем є вишнева плодова муха — маленька мушка, личинки якої розвиваються всередині плоду. Замість використання хімічних обприскувань, деда...

Що додати в тісто, щоб пиріжки залишалися м’якими

четвер, 5 червень 2025, 7:14

М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...