Може обернутися бідою: Лікар розповіла, кому категорично не можна їсти найпопулярніший новорічний салат

Оселедець під шубою - найпопулярніша страва новорічного столу. Але чи всім воно корисно? Є категорії людей, яким ця закуска протипоказана. Про це повідомила дієтолог Олена Соломатіна, пише "КП", передають Патріоти України.

Чому "шуба" шкідлива

Річ у тому, що в цій страві міститься багато неоднозначних інгредієнтів. Наприклад, майонез, в складі якого оцет і гірчиця. Оселедець під шубою протипоказаний людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, нирками і печінкою.

Якщо у вас серцево-судинні захворювання і зайва вага - відмовтеся від страви на користь більш здорового варіанту. Гіпертонікам і діабетикам краще триматися якомога далі від цієї закуски.

"Страва шкідлива для людей, які страждають серцево-судинними захворюваннями, зокрема, гіпертонією. Велика кількість солі взагалі може спровокувати гіпертонічний криз. Для людей із зайвою вагою це теж не найкраще блюдо: овочі мають високий глікемічний індекс. При цукровому діабеті інгредієнти підвищать цукор і холестерин в крові", - повідомила дієтолог.

Людям з проблемами нирок і печінки теж варто відмовитися від цієї новорічної страви і вибрати більш щадний варіант закуски для себе.

Вибирайте корисні варіанти

Відзначимо, що зараз багато дієтологів радять замінювати звичайний майонез в салатах майонезом рослинним, а картоплю можна замінити шматочками авокадо.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...