Може вбити? В українській курятині знайшли підшкірну субстанцію - чим і навіщо "шпигують" м'ясо

В Україні у курятині виявили гелеподібну підшкірну субстанцію, яка утримує вологу. Крім того, у м'ясі часто під час лабораторних досліджень знаходять кишкову паличку. Про це у коментарі заявила Голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова,, передають Патріоти України.

За її словами, під час перевірки в одному із зразків вони знайшли гелеподібну підшкірну субстанцію, яка утримує вологу. Але експерт відразу зазначає, якщо курка правильно оброблена – це не так небезпечно.

"Перед вживанням в їжу ми курку смажимо, печемо або варимо. Безумовно, при термічній обробці це все йде. Але коли споживач купує курку, він по суті, платить за воду. Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна"."Споживча довіра" проводила дослідження курятини ще на початку літа. Для аналізу вибрали продукцію найвідоміших виробників. За словами Куликової, в жодному із зразків не виявили ані антибіотиків, ані гормонів, якими так лякають українців.

Крім того, експерт зазначає, в українській курятині також не зустрічалася сальмонела. Усі випадки, коли в курці знаходили сальмонеллу останнім часом, стосувалися м'яса, що привіз, зокрема з Польщі. Неякісну курку на українському ринку всього близько 10-15% – уклала експерт.

Купувати курку Куликова радить у супермаркетах, та бажано вибирати перевірених виробників. Вибираючи м'ясо курки, варто звернути увагу на таке:

"Якщо купуєте курятину на вагу – не бійтеся її понюхати і оглянути. Курка повинна бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною Найкраще купувати курку у вакуумній упаковці. У такому разі ймовірність того, що на неї потраплять бактерії – дуже низька".

Водночас, за словами Куликової, називати неякісну курятину фальсифікатом – не можна. Адже фальсифікат – це продукція, яка випускається з порушеннями і в якій відбувається заміна дорожчої сировини на дешеву. А штучної курки в Україні нема.

Джерело: Обозреватель

Це допоможе схуднути! ТОП-10 продуктів з високим вмістом білка

субота, 23 листопад 2024, 13:00

Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...

Рятують від апатії! Названо продукти, які покращать настрій та зміцнять імунітет

субота, 23 листопад 2024, 12:30

Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...