Можна більше не замовляти! Піца на сковороді за 5 хвилин, яка здивує ароматом і смаком

Піца на сковороді за 5 хвилин - ідеальний рецепт, передають Патріоти України.

Насправді все дійсно так — змішайте борошно, воду, масло, розпушувач (або соду), перекиньте тісто на розігріту сковороду, підсмажте 2 хвилини з одного боку, переверніть, додайте будь-яку начинку за смаком — і смачна піца без дріжджів готова!

Можете зробити її веганською та навіть ще більш корисною — на цілозерновому борошні. Прості рецепти, прості інгредієнти (вони напевно є у вас вдома) і піцу більше можна не замовляти!

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно (звичайне пшеничне або цілозернове) — 140 грамів (1 склянка)
  • Розпушувач для тіста — 1 1/2 ч. л. (або 1 ч. л. соди, погасити 1 ст. л. оцту/лимонного соку)
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Вода — 80 мл (1/3 чашки)
  • Рослинна олія — 1 ст. ложка

Для начинки

  • Гриби — за смаком
  • Перець солодкий — за смаком
  • Кетчуп — 2 ст. ложки
  • Орегано — 1 ч. л.
  • Сир — за смаком

Маринована цибуля

  • Цибуля — 1 штука
  • Оцет — 1 ч. ложка
  • Цукор — 1 ч. ложка

Приготування

1. З'єднати борошно, розпушувач, сіль, воду і рослинну олію. Замісити тісто.

2. Для начинки нарізати гриби, солодкий перець і цибулю.

3. Цибулю нарізати півкільцями, засипати в піалу. Залити чайну ложку оцту і насипати щіпку цукру. Перемішати та накрити, хай замаринується кілька хвилин.

4. Розкачати тісто і викласти на розпечену, змащену олією сковороду.

5. Через 2-3 хвилини перевірити корж і перевернути на іншу сторону.

6. Зменшити вогонь до помірного. Змастити кетчупом, присипати орегано або іншими сухими травами. Викласти сир, слідом овочі. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини.

7. Викласти готову піцу на дощечку і присипати зеленню. Для веганської версії не використовуйте сир, а в кінці можна збризнути бальзаміком.

Розріжте і насолоджуйтеся!

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

А ви це знали? Які кухонні прилади не можна підключати до подовжувача - є загроза пожежі

неділя, 23 листопад 2025, 17:45

Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...