Літо - пора консервації, але щоб ваші "закрутки" на зиму не вибухнули ще до початку осені, вам необхідно знати головні правила стерилізації банок, передають Патріоти України.
Самий "древній" спосіб, для якого вам знадобиться каструля, вода і спеціальне пристосування для стерилізації банок. Його можна замінити на сито з ручкою. Заливаємо воду в каструлю, кип'ятимо до того моменту, як всередині банок водяна пара перетворюється в краплі води, які почнуть стікати по стінках.
Для даного способу візьміть велику каструлю, щоб в ній містилося кілька банок. Вода повинна покривати їх повністю. Після закипання води, кип'ятіть банки 5 хвилин, потім обережно виймайте банки щипцями або кулінарною виделкою і ставте на кухонний рушник горлом вгору.
Відносно новий, але найзручніший спосіб стерилізації банок для консервації. Спочатку їх потрібно помити і вже мокрими поставити в мікрохвильовку горлом вгору. Для стерилізації банок в мікрохвильовці можна налити в них трохи води. Для стерилізації невеликих і великих банок досить пропарити з 2 рази по 4-5 хвилин, маленьких - 3 хв на максимальній потужності. Будьте обережні, після закінчення програми вони шалено гарячі.
Проте за словами нутриціологині Катерини Крупкіної, яку нещодавно запросила на інтерв’ю Марічка Падалко для свого YouTube-каналу, важливо не те, коли саме ми їмо, а що обираємо на вечерю. Набряки вранці — це наслідок затримки рідини в організмі, яка на...
Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...