Можна пошкодити шкіру та послабити імунітет: Дерматолог розповіла про потенційну небезпеку миття у душі

Фахівець порекомендувала приймати душ один раз в день ввечері, а також скоротити використання мийних засобів.

Часте прийняття душу може порушити захисний бар’єр шкіри, а також послабити організм людини. Про це заявила лікар-дерматолог Аріна Кисельова, передають Патріоти України.

За її словами, під час частого миття шкіра стає чутливішою і легко піддається подразненню, особливо в холодну пору року. Фахівець рекомендувала приймати душ один раз в день ввечері, а також скоротити використання мийних засобів.

Крім того, за словами фахівця, шкіру може пошкодити і рушник, тому після миття краще почекати, поки вода сама висохне. Дерматолог не рекомендує використовувати жорсткі губки, які травмують шкіру. Замість цього краще користуватися м’якою мочалкою, яку слід змінювати раз на місяць. Рушники необхідно міняти щотижня, оскільки в них накопичуються небезпечні бактерії, які згубно впливають на шкіру, додала Кисельова.

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...