Можна потрапити до лікарні! В Україну завезли з Польщі отруйний перець - чим він небезпечний

В Україну знов завезли небезпечні для здоров'я продукти. Цього разу з Польщі був завезений отруйний болгарський перець, в якому зафіксовано перевищену концентрацію форметанату. Про це повідомили в Херсонській міській військовій адміністрації, передають Патріоти України.

В повідомленні зазначається, що отруйний овоч привезли в нашу країну з Польщі. А виростили перець з хімікатами в Йорданії.

«Повідомляється, що до України (отримувач: ТОВ „МОДЕНА УКРАЇНА“) овоч ввезли з Польщі (гуртовик: VITA FRUIT sp.z.o.o, Przeworsk)», — йдеться у повідомленні.

У продукті виявили речовину форметанат у підвищеній концентрації, через що вона може призвести до несприятливих наслідків. Хімікат може спровокувати отруєння, інтоксикацію та подразнення шкіри.

Форметанат є інсектицидом та акарицидом, який застосовують для обробки насіння та деяких видів фруктів, таких як цитрусові, персики, нектарини, груші, яблука та помідори. Хімічно він відноситься до карбаматів і містить ще одну активну групу — формамідінову, яка визначає його вплив на комах.

Людина та тварини можуть отримувати цей хімікат через їжу, воду або вдихання. Симптоми гострого отруєння форметанатом включають нудоту, блювання, біль у животі, слинотечу, діарею, підвищену пітливість, порушення зору, слабкість, утруднене дихання та підвищення артеріального тиску.

У випадках важкого отруєння може виникнути судома, а потерпілий може впасти в кому. Ці ефекти зумовлені механізмом дії інсектициду. Надлишок цієї речовини в організмі призводить до порушення функціонування нейронів. Форметанат не має канцерогенних властивостей, і його хронічна токсичність для ссавців є слабко дослідженою.

Ідеальний рецепт! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 16 травень 2024, 9:12

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт — ваша знахідка. Пів години — і рибка готова. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щоб швидкий маринад устиг при...

Це така смакота! Як швидко, смачно та просто приготувати картопляні деруни з куркою

четвер, 16 травень 2024, 8:50

Деруни – національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися від традиційних дерунів, спр...