
Повторне кип'ятіння води з-під крану, з пляшки, мінеральної та джерельної води здатне змінити її хімічний склад. Чи можна таку рідину пити, читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.
Вода є обов'язковим ресурсом для людини. Але її часто піддають кип'ятінню, щоб вбити віруси і бактерії, які в ній містяться. Часто в чайнику залишається невелика кількість рідини і людина просто доливає більше, а потім знову кип'ятить.
Чому під час повторного кип'ятіння звичайної питної, мінеральної або джерельної води змінюється її склад? Пов'язано це з тим, що під час цього процесу в атмосферу викидається частина води у вигляді пари, саме в ній концентруються залишки хімічних речовин.
Якщо ви використовуєте чисту питну воду, проблем зі здоров'ям таке викидання не викликає. Хоча, коли повторно кип'ятатит надто жорстку воду, то всередині чайника буде утворюватися накип та білий наліт.
Однак, якщо повторно кип'ятити воду з високим вмістом кальцію (мінеральна вода, жорстка вода) у людей можуть виникати проблеми зі здоров'ям. Зокрема, з'являтися камені у жовчному міхурі та нирках, розвиватися атеросклероз чи артрит.
Повторне кип'ятіння дійсно може змінити смак чаю чи кави, коли ви додаєте до них таку воду. Пов'язано це з тим, що в прісній воді міститься велика кількість повітряних бульбашок. Коли вона нагрівається, то розчинені гази трішки піднімають її кислотність, що допомагає краще розділяти ароматичні молекули.
Дехто стверджує, що у кип'яченої води зовсім немає смаку. А тому до чаю чи кави краще додавати саме свіжу воду, яка не була прокип'ячена двічі.
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...