Можуть бути тяжкі наслідки! Психологи розповіли, як смартфон насправді впливає на дітей

Багато дітей, навіть найменших, уже користуються смартфонами та планшетами, але це загрожує серйозними наслідками. Спочатку це проявляється в сутулості, погіршенні зору і гіподинамії (недостатня рухливість), інформує Ukr.Media. Далі ситуація лише погіршується, розповіли психологи, передають Патріоти України.

Далі ми отримуємо залежність від девайса, пристрасть до життя у віртуальних світах, небажання жити в реальному світі та справжній взаємодії, примхи та істерики у відповідь на обмеження експлуатації гаджетів.

Дитина на відміну від дорослого не вміє оцінювати далекоглядно наслідки, які "подарують" девайси. Для дитини все це як гра: "Завтра менше буду в телефоні".

У дитини зникає необхідність вчитися, запам'ятовувати — адже на все є відповіді в телефоні. Він стає найкращим і єдиним другом, заявили експерти. За їх словами, витягнути дитину з так званого цифрового життя можуть саме батьки.

Живим спілкуванням, батьківською любов'ю, увагою, показуйте нові види розваг і захоплень, мотивуйте досягати успіху в тих починаннях, які зацікавили дитину.

Зараз це дуже гнучка людина, яку не так складно чимось захопити, чи то спорт, чи то будь-які види освітніх програм, зазначили психологи.

Фахівці вважають, що дітям не варто проводити в телефоні понад півтори години на добу. Причому час дитини краще навчити не разом витрачати цей час, а з перервами. Психологи прихильники позиції, що для дошкільнят, що менше — то краще, в межах пів години на день. Першокласники, початкова школа — загальною сумою за день до півтори години. Краще — менше.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.