Можуть погіршити симптоми печії: ТОП-5 продуктів, які не варто їсти

Всі коли-небудь відчували неприємне печіння в грудях або горлі після рясного прийому їжі. Eatthis розповів, що за даними Американського коледжу гастроентерології, 60 мільйонів американців щомісяця страждають від печії або кислотного рефлюксу, передають Патріоти України.

За даними Національного інституту здоров'я (США), певні продукти можуть посилювати печію та симптоми кислотного рефлюксу. Ці продукти збільшують кількість кислоти в шлунку, що призводить до посилення дискомфорту. Щоб ефективно боротися з печією, важливо їх розпізнати та уникати.

Яловичий фарш

Якщо ви відчуваєте кислотний рефлюкс після денного перекусу, краще відмовитися від бургерів, м'ясного рулету та інших страв з яловичини на вечерю. Високий вміст насичених жирів у ній має тенденцію довше затримуватися в шлунку, збільшуючи ризик виникнення симптомів печії.

При споживанні яловичини обирайте нежирні сорти м'яса, щоб зменшити ризик виникнення кислотного рефлюксу. Важливо також контролювати розмір порції, тому обирайте бургер з меншою вагою.

Цитрусові та соки

Хоча потягнутися за склянкою апельсинового або грейпфрутового соку, щоб запити антацид, може здатися правильним кроком, це може погіршити симптоми печії. Цитрусові, такі як апельсини, лимони та грейпфрути, мають високу кислотність, і їх вживання натщесерце може спровокувати або посилити печію, за словами Аліси Рамсі, доктора медицини, доктора філософії, CSCS.

Шоколад

Улюблений шоколад після вечері може сприяти виникненню симптомів кислотного рефлюксу, навіть якщо це темний і, здавалося б, здоровий сорт. Він часто містить багато жирів і кофеїну, а обидва ці компоненти, як відомо, провокують кислотний рефлюкс.

Варто контролювати розмір порцій і робити вибір на користь меншої кількості, оскільки жирна їжа перетравлюється довше. Важливо пам'ятати, що надмірний час перетравлення може збільшити ризик рефлюксу.

Чіпси

Після печії краще триматися подалі від чіпсів, оскільки вони можуть погіршити симптоми. Олії та високий вміст жирів можуть спровокувати кислотний рефлюкс або погіршити наявні симптоми.

Крім того, звертайте увагу на розмір порції та швидкість вживання їжі. Швидке споживання великої кількості чіпсів може призвести до того, що вони довше залишатимуться у вашому шлунку, що потенційно може спровокувати додатковий рефлюкс.

Є чарівні звички! Як схуднути, не відмовляючи собі в смачному

субота, 28 вересень 2024, 12:30

Найефективніший підхід до схуднення полягає в ігноруванні модних трендів і зосереджені на надійних принципах здорового харчування. Щоб попрощатися із зайвими кілограмами, варто додати свого раціону корисні та поживні продукти, а також - активність, пер...

Відчуваєте "вічну втому"? Ось що стоїть за відчуттям виснаження і як з цим боротися

субота, 28 вересень 2024, 10:30

Сон є критично важливим для вашого здоров’я та загального самопочуття. Якщо ви не забезпечите своєму тілу достатню кількість відпочинку, це може мати негативний вплив на фізичний стан, концентрацію та поведінку, передають Патріоти України. Згідно з да...