Можуть серйозно захворіти! Чим категорично заборонено годувати домашніх котів

Основна помилка у годуванні котів полягає у поєднання сухих кормів та домашньої їжі. Ветеринари застерігають, що це може призвести до проблем із обміном речовин та хвороб шлунково-кишкового тракту, передають Патріоти України.

Звісно, немає нічого поганого в тому, щоб іноді, в порядку виключення, пригостити улюбленця шматком смаженої курятини чи сиром. Небезпечним є саме постійне комбінування. Чим категорично заборонено годувати домашніх котів – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Сире м'ясо та риба

Необроблене м’ясо – основний продукт, що провокує у котів проблеми зі здоров’ям. В ньому можуть міститися паразити, бактерії та хвороботворні мікроорганізми. Тому не слід купувати для котів обрізки чи субпродукти, рекомендується уникати свинини через її надмірну жирність,

Часто котів годують рибою, однак ветеринари не радять давати її тваринам на постійній основі. По-перше, в сирій рибі містяться паразити. По-друге, регулярне її вживання призводить до проблем із нирками і сечокам’яної хвороби.

Яйця

Мова саме про сирі яйця. Вони небезпечні, адже коти можуть заразитися сальмонелою. А біотин, що міститься у складі яєць, призведе до порушення обміну речовин.

Овочі

Котів можна годувати вареним буряком, морквою та кабачками. Однак мало хто знає, що деякі овочі навіть отруйні для тварин. Це авокадо, виноград, родзинки, цибуля, часник та горіхи. Картопля та бобові викликають метеоризм та здуття живота.

Солодощі

Шоколад і какао провокують хвороби серця та судин. Загалом солодощі стають причиною діабету, ожиріння та хвороб зубів.

До речі, раціон котів повинен складатися як мінімум на 60% складатися з м’ясних продуктів. Мова про варені або печені страви. Корисно варити бульйони або каші з додаванням тушкованих овочів. При формуванні раціону зверніть увагу, що тварина має отримувати достатню необхідну кількість вітамінів та поживних речовин. Можна доповнити раціон аптечними вітамінами.

Варто знати! Чого не вистачає у тісті, якщо млинці не знімаються зі сковороди

неділя, 1 вересень 2024, 12:10

Процес приготування млинців може стати стресовим, якщо млинці то не відстають від сковорідки, то рвуться, то не пропікаються, передають Патріоти України. Тому спершу потрібно зробити чимало спроб навчитися готувати ідеальне тісто. Врахуйте певні момент...

Ви будете здивовані! Що буде з організмом, якщо почати читати кожного дня

неділя, 1 вересень 2024, 11:50

Розвиток звички щоденного читання є корисним з будь-якого погляду. Що більше ви читаєте, то більше розвиваєте свій мозок, передають Патріоти України. Подібно до того, як м’язи потребують регулярного руху та стимуляції, щоб запобігти атрофії, читання тр...