Можуть зачахнути або сильно заважати: Які рослини не варто ставити на балконі

Домашні квіти та рослини радують очі, насичують приміщення киснем і можуть берегти ваш будинок та ваше здоров'я, передають Патріоти України.

Зазвичай горщики з рослинами ставлять на вікнах, на балконі чи книжкових полицях. І багато хто робить стандартну помилку – виставляють рослини на балкон, щоб створити там зелений куточок. Деякі квіти там швидко гинуть. РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на Sante розповів, які рослини не можна тримати на балконі.

Камелія

Якщо ваш балкон виходить на південну сторону, то надмірне сонячне світло може зашкодити крихким рослинам, таким як камелія. Золоте правило - сонячне світло не повинно бути спрямоване на листя. Для цієї рослини відмінно підійде затінене і приміщення, що провітрюється.

Ще один нюанс - протяги та вітер. Якщо вони сильні та часті, то це може завдати непоправної шкоди вашим квітам.

Орхідея

Цим чудовим квітам потрібне світло, але знову ж таки - не прямі сонячні промені. І цій квітці життя на свіжому повітрі не дуже підходить. Найкраще ставити орхідею біля вікна, захистивши шторами.

Зимовий кактус

Серед рослин, які не варто ставити на балконі, є зимовий кактус. Він любить прохолодну температуру, для нього +10 - нормальне середовище. Але він не переносить сонячного проміння.

У кімнатах для такого кактуса також потрібно ретельно підбирати місце, оскільки будь-яке джерело тепла поблизу може його занапастити.

Великі рослини

Здавалося б, величезному горщику з великою рослиною місце на балконі. Але, на жаль, далеко не всі такі квіти можна там поставити. По-перше, великий горщик тут же "з'їсть" простір на вашому балконі.

По-друге, серед великих рослин також є багато таких, яким прямі сонячні промені, вітер чи холод категорично протипоказані.

В'юнкі рослини

Розмістити таку рослину на балконі здається чудовою ідеєю. Особливо якщо це декоративна рослина. Але вони мають властивість досить швидко розростатися і можуть швидко залишити межі вашої квартири та пробратися до сусідів, які можуть бути не в захваті від непроханого гостя.

Рослини з великими шипами

Тут рекомендація щодо вашої особистої безпеки. У невеликому просторі на балконі ризик уколотись об шипи зростає в рази. Тому варто добре продумати розміщення такої квітки або відмовитися від такого "вихованця".

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...