Можуть загинути! Ось які кімнатні квіти не можна ставити на одному підвіконні

Ці кімнатні рослини абсолютно не уживаються поряд, вони можуть вбити одна одну за кілька днів, передають Патріоти України.

Напевно, багато хто стикався з проблемою незрозумілої загибелі квітів. Начебто і правильний догляд, і вчасне поливання, і підживлення, і достатньо освітлення, а квіти хворіють, не квітнуть і гинуть. Професійні флористи в такому разі рекомендують звертати увагу на сусідні рослини, які можуть негативно впливати одна на одну. Розповідаємо, які квіти не варто ставити на одне підвіконня, щоб вони не хворіли.

Які кімнатні рослини не можна ставити на одне підвіконня

  • Фіалка й запашний горошок, конвалія. Фіалка не переносить важких різких запахів, якими вирізняються ці квіти. Аромат горошку негативно впливає на фіалку, вона може часто хворіти. А конвалія взагалі може вбити цю квітку за кілька днів.
  • Антуріум і спатифілум. Назви цих рослин перекладаються як "чоловіче" та "жіноче щастя". Таке сусідство може згубити ці рослини. Якщо вони стоять поряд, їхні бутони починають в’янути й опадати.
  • Каланхое, молочай і лілія з трояндою. Перші дві рослини розмножуються насінням і є вкрай шкідливими для других, оскільки поглинають багато повітря. Тому таке сусідство може спричинити хворобу троянди та лілії. До того ж молочай виділяє отруйний сік, його взагалі краще тримати окремо від інших кімнатних рослин.
  • Папороть взагалі не любить сусідства з усіма квітучими рослинами. Їхній різкий запах погано впливає на її зростання і розвиток, тому папороть треба ставити окремо від троянд, фіалок, орхідей тощо.
  • Кактуси також не переносять сусідства з квітучими й пахучими кімнатними рослинами.
  • Орхідеї. Цю квітку не рекомендується ставити на одне підвіконня з каланхое, фікусом, драценою та бегонією.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...