
Лікарі-дієтологи розповіли, який продукт не варто вживати на другий день через небезпеку харчового отруєння. Про це пише MedicalNewsToday з посиланням на службу охорони здоров'я США, інформують Патріоти України.
Ідеться про одну з найпопулярніших круп у світі – рисову. Здавалося, що може бути простіше. Але медики кажуть, що з рисовою кашею потрібно бути обережним.
Справа у тому, що сирий рис часто містить спори Bacillus cereus, які можуть викликати розлади травлення. При цьому патогенні мікроорганізми можуть залишатися навіть після варіння рису і розмножуватися при зберіганні готового продукту. Тому вживання рисової каші на наступний день може бути подвійно небезпечним.
Лікарі кажуть, що вчорашній рис може викликати пронос, блювоту та інші проблеми з системою травлення. Навіть, якщо ви розігрієте рис заново, ці шкідливі бактерії не зникнуть.
При цьому відмовлятися від рису через це медики не рекомендують. Якщо його правильно зберігати, то він принесе організму більше користі, ніж шкоди. Варто зазначити, що не можна зберігати рис при кімнатній температурі більше однієї години.
Неприємний запах у холодильнику - поширена проблема, яка з часом з’являється навіть у нових приладах. Причиною часто стають залишки їжі з сильним ароматом або продукти, що зберігаються без кришки. Навіть після миття полиць запах може швидко повернутися...
Сметана - улюблений продукт українців, але не всі знають, яку жирність обрати, щоб отримати максимум користі й не нашкодити здоров’ю. Фахівці кажуть: усе залежить від вашої мети - схуднення, підтримки фігури чи повноцінного харчування, передають Патріо...