Ми всі це їмо: Лікарі назвали продукт, який небезпечно вживати на другий день після приготування

Лікарі-дієтологи розповіли, який продукт не варто вживати на другий день через небезпеку харчового отруєння. Про це пише MedicalNewsToday з посиланням на службу охорони здоров'я США, інформують Патріоти України.

Ідеться про одну з найпопулярніших круп у світі – рисову. Здавалося, що може бути простіше. Але медики кажуть, що з рисовою кашею потрібно бути обережним.

Справа у тому, що сирий рис часто містить спори Bacillus cereus, які можуть викликати розлади травлення. При цьому патогенні мікроорганізми можуть залишатися навіть після варіння рису і розмножуватися при зберіганні готового продукту. Тому вживання рисової каші на наступний день може бути подвійно небезпечним.

Лікарі кажуть, що вчорашній рис може викликати пронос, блювоту та інші проблеми з системою травлення. Навіть, якщо ви розігрієте рис заново, ці шкідливі бактерії не зникнуть.

При цьому відмовлятися від рису через це медики не рекомендують. Якщо його правильно зберігати, то він принесе організму більше користі, ніж шкоди. Варто зазначити, що не можна зберігати рис при кімнатній температурі більше однієї години.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...