Мистецтво вишуканих традицій: Як красиво та правильно сервірувати стіл на свята. Основні правила

Під час сервірування стола багато хто задумується про те, з якого боку покласти виделку, ніж або ж стакан. Тому фахівці нагадали основні правила, зазначають Патріоти України.

Зокрема, існує кілька принципів сервірування столу, а саме базовий, обідній і святковий. Перший принцип згодиться на будь-які застілля вдома.

Як сервірувати стіл

  • Перше покладіть скатертину на стіл;
  • Далі поставте обідню тарілку посередині;
  • Також покладіть серветку зліва від тарілки, а на неї виделку;
  • Праворуч від тарілки покладіть ніж, трохи ближче, ніж виделку зліва;
  • Важливо, що лезо має бути спрямоване всередину;
  • Покладіть ложку праворуч від ножа;
  • Склянку поставте вище над тарілкою, аби вона була між посудом.

Окрім того, серветку заведено класти на тарілку.

Зазначимо, що столовий сервіз краще обирати під колір скатертини. Посуд без малюнку – класика всіх часів.

До того ж свято заведено починати з холодних страв - салатів, бутербродів і закусок. Потім подають гаряче. І наостанок - десерт.

Важливо не забувати ставити на стіл прянощі й приправи в залежності від меню. Як мінімум це має бути сіль і перець.

Тим, кому цікаво буде дізнатися зрозуміти закономірність повної сервіровки стола. покажемо наступну інфографіку:

Що ви бачите на цій картинці? Ваша відповідь відкриє секрети підсвідомості

четвер, 9 жовтень 2025, 17:10

Подивіться на цю чорно-білу пляму чорнила - класичний приклад, що нагадує тест Роршаха. Те, що ви бачите: йога, людина в капюшоні чи метелик/комаха, відображає ваше підсвідоме сприйняття, потребу в спокої, життєву енергію та здатність справлятися з три...

Все просто! Як перевірити, чи заряджені батарейки - геніальний тест

четвер, 9 жовтень 2025, 16:30

Нерідко вдома є сумка, повна випадкових батарейок, а разом із нею існує ще й велика проблема - ви не знаєте, які з них ще заряджені, а які розряджені. Деякі мають видимий рівень заряду, який допомагає оцінити, скільки в них залишилося енергії, але це ...