Мистецтво вишуканих традицій: Як красиво та правильно сервірувати стіл на свята. Основні правила

Під час сервірування стола багато хто задумується про те, з якого боку покласти виделку, ніж або ж стакан. Тому фахівці нагадали основні правила, зазначають Патріоти України.

Зокрема, існує кілька принципів сервірування столу, а саме базовий, обідній і святковий. Перший принцип згодиться на будь-які застілля вдома.

Як сервірувати стіл

  • Перше покладіть скатертину на стіл;
  • Далі поставте обідню тарілку посередині;
  • Також покладіть серветку зліва від тарілки, а на неї виделку;
  • Праворуч від тарілки покладіть ніж, трохи ближче, ніж виделку зліва;
  • Важливо, що лезо має бути спрямоване всередину;
  • Покладіть ложку праворуч від ножа;
  • Склянку поставте вище над тарілкою, аби вона була між посудом.

Окрім того, серветку заведено класти на тарілку.

Зазначимо, що столовий сервіз краще обирати під колір скатертини. Посуд без малюнку – класика всіх часів.

До того ж свято заведено починати з холодних страв - салатів, бутербродів і закусок. Потім подають гаряче. І наостанок - десерт.

Важливо не забувати ставити на стіл прянощі й приправи в залежності від меню. Як мінімум це має бути сіль і перець.

Тим, кому цікаво буде дізнатися зрозуміти закономірність повної сервіровки стола. покажемо наступну інфографіку:

Ви теж їх допускаєте! Помилки, які заважають досягти успіху у житті

четвер, 5 червень 2025, 9:59

Ось перелік типових помилок, які часто заважають людям досягти успіху в житті — як у професійному, так і в особистому, передають Патріоти України.

Це варто знати! Що не можна пити вранці, якщо страждаєте від набряків влітку

четвер, 5 червень 2025, 9:55

Якщо ви страждаєте від набряків улітку, особливо вранці, важливо уважно ставитися до того, що ви п’єте після пробудження. Деякі напої можуть затримувати рідину в організмі або порушувати водно-сольовий баланс, посилюючи набряки, передають Патріоти Укра...