На чому не варто економити: Чому надмірна ощадливість веде до бідності

Бережність - це добре, але, як відомо, все добре в міру. Якщо ощадливість виходить з-під контролю, це неминуче призводить до проблем. Експерти розповіли, як психологія ощадливості веде до бідності, передають Патріоти України.

Економія вимагає багато часу

Наприклад, ви вирішили зробити ремонт самостійно. Так, ви заощадите пристойну суму грошей, але замість того, щоб витрачати кілька годин на день на ремонт, ви могли б в цей час попрацювати, а не потопати в справах. Винятком є той випадок, коли ремонт для вас спосіб заробітку, тому ви робите все максимально швидко. Люди з психологією бідності роблять усе самі, хоча у багатьох випадках можна за цілком помірні гроші найняти професіонала.

Економія викликає проблеми зі здоров'ям

Наприклад, коли ви економите на їжі, купуючи все найдешевше. Лікування від проблем зі здоров'ям буде дорожче. Додайте сюди величезні втрати у часі, через які ви будете менше працювати або через які знизиться ваша продуктивність. У результаті ви отримаєте не вигоду, а більші збитки. Ніколи не економте на їжі. Це не означає, що потрібно купувати все найдорожче. Купуйте натуральні продукти.

Дешеві товари і речі потрібно часто міняти

Набагато вигідніше купити один раз якісну річ і не переживати через неї рік, ніж купувати те, що дешевше удвічі, але доводиться купувати по кілька разів на рік. Будьте обережними, бо дорогі речі теж можуть виявитися неякісними. Перевіряйте відгуки.

Неправильна інформація і марна трата часу

Йдеться про навчання. Якщо вам потрібно отримати якусь базову освіту в якійсь сфері, у жодному разі не ходіть туди, де вчать безкоштовно. Там, швидше за все, вам не дадуть нічого корисного, а час ви точно витратите.

Проблеми з психікою

Надмірна економія означає, що ви нікуди ні з ким не ходите. Ваші друзі зустрічаються періодично в кафе або ходять в похід, а ви залишаєтеся вдома, отримуючи істотний приріст негативних емоцій від постійного усамітнення. Більш того, ви просто втрачаєте комунікативні навички, що в роботі буває життєво необхідно.

Вам будуть дарувати погані подарунки і перестануть допомагати близькі

Надмірна економія часто призводить до того, що людина не витрачає ніяких грошей на своїх близьких. Її подарунки родичам і друзям максимально скупі. У такій ситуації немає нічого дивного в тому, що близькі також перестають надавати підтримку і дарувати дорогі подарунки. Ні до чого хорошого це, само собою, не призводить.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...