На якому режимі прати речі, щоб не "намотало" зайвих кіловатів - поради експертів

Прання - одна з найважливіших домашніх турбот. Як не крути, а брудні речі потрібно привести у порядок. Запустити прання, до речі, можна навіть при відключенні води, головне - аби було світло. А як зробити так, щоб машинка не намотувала зайвих кіловатів, розкажемо далі, передають Патріоти України.

Внесення невеликих змін до звичайної процедури запуску пралки здатне помітно скоротити витрати на оплату електроенергії. Речі при цьому будуть такими ж чистими, як і зазвичай, запевняють експерти. Секретним трюком ділиться видання Express.

Експерт Шаліка Хонда рекомендує налаштувати пральну машину на екопрограму прання. Це збереже вам чимало кіловатів, а результати очищення одягу будуть такими ж.

Економний режим — це налаштування, яке дає змогу використовувати менше води та електроенергії, хоча саме прання триває довше, пояснює фахівець. Загалом режими прання завжди складається з трьох факторів: температури, води і часу. І в режимі економії перші два показники зменшуються за рахунок збільшення останнього.

Що робити, якщо режим економії на вашій пральній машині відсутній

Якщо у вашій пральній машині немає екорежиму, виберіть прання при 30 градусах, адже саме воно може виявитися настільки ж ефективним. Більшість порошків добре працюють при такій температурі. Тому, зважаючи на це, немає потреби прати при високих температурах, якщо це не щось на зразок спіднього або рушників.

Скільки білизни завантажувати у барабан, щоб економити на рахунках

Прати варто лише тоді, коли назбирується достатня кількість брудних речей. Логіка дуже проста: техніка використовуватиме однакову кількість електроенергії для прання одягу незалежно від того, скільки речей всередині.

Хоча деякі сучасні моделі пралок мають спеціальні налаштування для половинного завантаження. Це сигналізує машинці, що буде менше одягу й, відповідно, треба використовувати менше води.

Великодня головоломка: Спробуйте знайти 10 курчат за 14 секунд

субота, 20 квітень 2024, 5:40

Головоломки та оптичні ілюзії можуть спантеличити людей. Часто розв'язання деяких займає кілька секунд, тоді як інші можуть бути складнішими, ніж ви думаєте. Ця нова пасхальна головоломка, яка стала "вірусною" в мережі, потребує 14 секунд, щоб знайти н...

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...