На огірках не формуються зав’язі? Головні причини назвали досвідчені городники

Якщо на огірках з’явилося занадто мало зав’язі, то будь-який городник почне переживати. Це свідчить про те, що щедрого врожаю овочів чекати не доведеться. Для того, щоб уникнути цієї проблеми, варто знати про причини її виникнення, передають Патріоти України.

Реальні причини мізерної зав’язі

Невідповідний температурний режим
Огірки є досить примхливою культурою щодо залежності від температури. На кількість зав’язей негативний вплив може мати холод, спека або просто різкий перепад між погодою вдень і вночі.

Саме тому добре вирощувати овочі у теплицях. Якщо такої можливості немає, потрібно захищати врожай від спеки і холоду будь-якими доступними способами. Наприклад, накривати плівкою чи волокном ввечері.

Полив
Недолік вологи для огірків згубний. Цей овоч потребує якісного регулярного поливу. Якщо стоїть суха погода, а додаткового поливу нема, то зав’язей буде значно менше. Складіть для себе коректний графік поливу та коригуйте його залежно від погоди.

Густі посадки
Досвідчені городники знають про те, що кожному кущику огірків потрібна достатня кількість особистого простору. В іншому випадку овочі заважатимуть один одному, що негативно вплине на врожай. Тому не висаджуйте культуру надто щільно.

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...