
У всіх сковорідок є одна загальна властивість: згодом в результаті смаження, тушкування, помішування та тертя вони покриваються непривабливими подряпинами. Багато хто потім вирішує викинути сковороду й купити нову. Але є спосіб, який допоможе врятувати посуд. Все, що потрібно, це продукт, який точно є в будинку, передають Патріоти України.
Блогер з TikTok @s_lou92 демонструє у відео трюк з подряпаною сковородою.Спочатку блогер очищає сковороду м’якою стороною губки та рідиною для миття посуду. Потім чекає, поки посуд висохне, і ставить його на увімкнену плиту. Коли поверхня нагрівається, блогер насипає шар кухонної солі та ретельно розподіляє по поверхні пательні. Після того, як сіль прогрілася і змінила колір, плиту відключають. Наступний крок — дочекатися, поки охолоне сковорода і видалити сіль злегка вологим паперовим рушником.
На поверхні пательні не залишилося жодної подряпини. До того ж цей метод запобігає подальшому прилипанню їжі до сковороди.
Але варто звернути увагу, що продемонстрований метод працює лише у разі невеликих подряпин. Смаження в посуді з сильними ушкодженнями та подальший прийом їжі можуть завдати шкоди здоров’ю. Якщо покриття лущиться та відвалюється, обов’язково потрібно замінити сковороду.
Лавровий лист відомий як популярна спеція, проте його властивості виходять далеко за межі кухні. У деяких будинках його розміщують під килимом, біля входу чи в шафах - і цей простий метод особливо корисний у вологих приміщеннях, передають Патріоти Укра...
Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...