На смартфонах Android виявили три небезпечні додатки - їх треба негайно видалити!

Мільйони користувачів смартфонів на базі Android закликали перевірити свої гаджети через виявлені в магазині Google Play небезпечні додатки, що можуть використовуватися зловмисниками. Експерти радять негайно видалити їх з телефонів, передають Патріоти України.

Про небезпечну знахідку повідомили експерти антивірусного сервісу Dr.Web. Мова йде про три додатки, які разом мають понад 20 мільйонів завантажень. Ці програми для відстеження активності називають "рекламними наркоманами": вони переповнені рекламою, яка приносить гроші розробникам, але не приносить користі користувачам.

Три "проблемні" додатки – Lucky Step, WalkingJoy та Lucky Habit: health tracker. Усі три додатки використовували для своєї роботи один і той самий командно-контрольний сервер [string]richox[.]net[/string] , який зазвичай використовуються кібер-зловмисниками для надсилання інструкцій системам, зараженим шкідливим програмним забезпеченням.

Перші два додатки розповсюджувалися у Google Play як крокоміри, тоді як третій позиціонувався як додаток для вироблення корисних звичок.

Однак справжня мета додатків полягала в тому, щоб змусити користувачів переглядати максимальну кількість реклами в обмін на обіцянку виплати грошей.

Використовуючи додаток користувачі отримували віртуальні винагороди досягаючи поставлених програмою цілей, які нібито спонукали для дотримання здорового розпорядку дня. Окремі бали можна було отримати й безпосередньо за перегляд реклами в додатку.

Згодом, коли користувач набирав потрібну кількість нагород, він міг обміняти їх на реальні гроші. Однак з цього моменту додатки просто знущалися над користувачем. Так, для виведення коштів користувачеві пропонувалося переглянути десятки рекламних відео, за кожне з яких розробник додатку отримував кошти від рекламодавців. Згодом користувачеві пропонували пришвидшити виведення коштів, переглянувши ще кілька десятків відео.

Цікаво, що навіть на тому кроці, коли додаток нібито підводив користувача до виведення коштів, він навіть не уточнював банківські дані, які б могли забезпечити проведення такої транзакції.

Lucky Step у свою чергу пропонував користувачам не живі гроші, а обмін балів на подарункові карти тих чи інших інтернет-магазинів, але після оновлення додатку така функція просто зникла з меню, тож користувачі залишилися із накопиченими нагородами, які не можна використати жодним чином

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...