На це не треба багато грошей! 102-річна жінка розкрила три звички для здорового та щасливого життя

Дебора Секелі - довгожителька. Зараз жінці 102 роки і вона щодня займається спортом. Вона також веде власний бізнес, постійно відвідує друзів і завжди знаходить час для походу в оперу, передають Патріоти України.

Як жити довго - поради від довгожительки

Ось три щоденні практики, які використовує Дебора, та які привели її до довголіття.

Рухайтеся щодня

Дебора запевняє, що кожного дня рухається упродовж всього життя. Також вона радить знайти однодумців, які будуть розділяти ваші звички та рухатися з вами.

"Я єврейка, і в мене є подруга католицька черниця, яка любить гуляти. І тому ми йдемо гуляти одразу після того, як вона приходить до мене", - каже жінка.

Зараз Дебора займається спортом не з такою інтенсивністю, як у молодості, але все одно не кидає його. Вона надає перевагу довгим пішим прогулянкам, які і є активністю.

Коли Секелі жила на Таїті зі своєю родиною, вона їздила на велосипеді до школи та поверталася додому на обід. У дорослому віці вона також регулярно займалася пілатесом, а потім розпочала свій бізнес та створила фітнес-курорт.

Пескетаріанська дієта

Дебора з дитинства дотримувалася переважно рослинної дієти. Вона їсть рибу, але ніколи не вживає м'яса. Її харчові звички тісно пов’язані з середземноморською дієтою, яка надає пріоритет цільнозерновим продуктам, фруктам і овочам, рибі тощо.

На сніданок вона зазвичай їсть йогурт, банан і цільні зерна. На обід - салат. А на вечерю може поласувати запеченою картоплею з рибою.

Спілкуєтеся і завжди вчіться нового

Дебора у свої роки не перестає бути соціально активною. Вона відвідує театр та обожнює оперу. Вона також виступає на своєму фітнес-курорті щосереди та зустрічається з гостями кілька разів на тиждень.

На додаток до своєї громадської діяльності, Секелі завжди прагне дізнатися більше, і дослідження довголіття показують, що люди, яким виповнилося 80 років, щодня дізнаються щось нове. Секелі знає чотири різні мови та дуже любить дізнаватися про інші культури.

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

субота, 29 червень 2024, 8:08

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить, передають Патріоти України. . Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості. Готується страва дуже просто, проте...

Не плутайте! Ці українські прізвища помилково вважають російськими, хоча вони належали козакам

субота, 29 червень 2024, 7:47

Такі родові імена носили українські козаки, що підтверджено документально, передають Патріоти України. Перша згадка про родові імена із суфіксами -ов(-ова), -ев(-ева) датується ще 1638 роком. А це означає, що такі прізвища не є російськими. Багато люде...