На це запитання ви точно не знаєте відповіді: Чому ковбасу ріжуть навскіс

Важко уявити наше життя без найрізноманітніших ковбас. Цей продукт часто є у нашому холодильнику. З питанням якості ковбаси ми вже розібралися, тепер поговоримо про спосіб нарізки. Чи звертали ви увагу, що часто і в магазинах, і на святкові столи ковбасу нарізають навскіс? Разом із ТСН розповімо чому, передають Патріоти України.

Чому ковбасу розрізають навскіс — легенда

Існує жартівлива легенда, що в черевику одного м’ясника завелася миша і він пішов працювати з босою ногою. Під час роботи він не міг зосередитись і нарізав ковбасу навскіс. Виявилося, що така ковбаса виглядає привабливіше, ніж нарізана скибочками. Тому продукт почали нарізати тільки таким чином.

Справжні причини нарізки ковбаси навскіс

По-перше, це зручніше. М’ясо легше поділяється на частини, ковбаса не розвалюється на частини та не втрачає форму. До того ж нарізана під кутом 35-45 градусів ковбаса має привабливіший вигляд і на неї звертають увагу покупці. До того ж завдяки косому зрізу краще оцінити якість товару, його склад.

Також таким чином додатково створюється ефект, ніби ковбаса більша, ніж є насправді. Наприклад, для одного бутерброду вистачить 1-2 нарізаних навскіс скибок. А от якщо різати рівно, то продукту знадобиться більше.

Також вважається, що смак нарізаних під кутом продуктів відчувається краще завдяки більшій площі зіткнення з ротовою порожниною. До того ж це один зі способів економії — тонкі скибочки під кутом дозволяють "розтягнути" задоволення від ковбаси надовше.

Ці 5 помилок при заряджанні вбивають смартфон - перестаньте робити це!

вівторок, 15 липень 2025, 6:07

Заряджання телефону здається простою справою, але багато хто неусвідомлено допускає помилки, які можуть скоротити термін служби батареї і сповільнити процес заряджання. Ось найпоширеніші з них, передають Патріоти України. Як правильно заряджати телефон...

Муха не пролетить: Як зупинити "вторгнення" надокучливих комах на кухню

вівторок, 15 липень 2025, 0:05

Надокучливі мухи - типова літня проблема, особливо на кухні. Але як виявилося, вам не потрібні аерозолі чи пастки - лише чайник з окропом і 10 секунд щодня, передають Патріоти України. Навіть якщо ви вчасно виносите сміття й прибираєте навколо фруктів,...