Набагато кращий, ніж магазинний! Домашній маринований оселедець - як смачно та бюджетно засолити рибу

Маринований оселедець це дуже смачна бюджетна закуска, яка чудово доповнить щоденний та святковий стіл. Зазвичай маринують рибу з овочами: морквою чи цибулею, а також обов‘язково готують маринад, передають Патріоти України.

Фудблогерка Оксана Крецул (oksana_kretsul) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом домашнього маринованого оселедця з цибулею.Інгредієнти:

  • оселедець – 550 г
  • вода – 80-100 мл
  • цибуля – 2-3 шт
  • яблучний оцет – 40-50 мл
  • олія нерафінована сонячна – 40-50 мл
  • сіль – 1-1,5 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • лаврове листя – 1 шт
  • перець чорний горошок – 4-6 горошин
  • перець духмяний – 1 шт
  • Спосіб приготування:

1. Рибу промити, відрізати голову та хвіст, вийняти нутрощі. Знову промити

2. Зробити надріз вздовж хребта та зняти плівку. Промити під проточною водою.

3. Розділити руками дві частини філе та вийняти кістки.

4. Філе порізати одинавоими шматками.

5. Цибулю порізати пікільцями.

6. Воду змішати з сіллю, перцем, цукром та лавровим листям. Довести до кипінння, після – повністю охолодити.

7. Холодний маринад змішати з оцтом та олією.

8. У контейнер викласти шарами оселедець та цибулю. Залити маринадом, накрити кришкою та залишити на ніч в холодильнику.

Це варто знати всім! Названо найкорисніший хліб, який контролює тиск, холестерин та рівень цукру в крові

неділя, 23 листопад 2025, 10:45

Титул "найздоровішого" хліба часто приписують виробам на заквасці. Однак, експерти з Британського фонду серця дійшли висновку, що справжнім переможцем є інший вид, пише radioclub.ua, передають Патріоти України. Хоча хліб на заквасці вважають «живим» пр...

Є секрет! Коли вечеряти, щоб худнути взимку

неділя, 23 листопад 2025, 9:45

З настанням коротших днів наш внутрішній біологічний годинник, або циркадний ритм, вимагає коригування часу прийому їжі. Експерти з харчування радять зміщувати час вечері на більш ранній, щоб покращити метаболізм, сон і загальне самопочуття. Про це пиш...