Набагато кращий, ніж магазинний! Домашній маринований оселедець - як смачно та бюджетно засолити рибу

Маринований оселедець це дуже смачна бюджетна закуска, яка чудово доповнить щоденний та святковий стіл. Зазвичай маринують рибу з овочами: морквою чи цибулею, а також обов‘язково готують маринад, передають Патріоти України.

Фудблогерка Оксана Крецул (oksana_kretsul) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом домашнього маринованого оселедця з цибулею.Інгредієнти:

  • оселедець – 550 г
  • вода – 80-100 мл
  • цибуля – 2-3 шт
  • яблучний оцет – 40-50 мл
  • олія нерафінована сонячна – 40-50 мл
  • сіль – 1-1,5 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • лаврове листя – 1 шт
  • перець чорний горошок – 4-6 горошин
  • перець духмяний – 1 шт
  • Спосіб приготування:

1. Рибу промити, відрізати голову та хвіст, вийняти нутрощі. Знову промити

2. Зробити надріз вздовж хребта та зняти плівку. Промити під проточною водою.

3. Розділити руками дві частини філе та вийняти кістки.

4. Філе порізати одинавоими шматками.

5. Цибулю порізати пікільцями.

6. Воду змішати з сіллю, перцем, цукром та лавровим листям. Довести до кипінння, після – повністю охолодити.

7. Холодний маринад змішати з оцтом та олією.

8. У контейнер викласти шарами оселедець та цибулю. Залити маринадом, накрити кришкою та залишити на ніч в холодильнику.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...