Набагато смачніша, ніж із магазину: Клопотенко поділився рецептом апетитної шинки

Відомий кухар Євген Клопотенко на своєму поділився рецептом універсальної страви на будь-який смак - шинки. М'ясо виходить апетитним та ситним. Вистачить для великої компанії. Патріоти України пропонують спробувати приготувати домашню шинку і вам.

"Страви зі свинини, приготовані в печі – одна з візитівок української кухні. Тож я вирішив приготувати дуже просту і смачну шинку. А щоб вона була більш соковитою, ми спочатку відваримо її, а потім трохи запечемо, щоб отримати хрустку скоринку", - каже Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

м'якоть свинини - 1 кг

бодян - 2 зірочки

гвоздика - 3-4 бутона

лавровий лист - 3 шт.

зерна коріандру - 1 ч. л.

гірчиця солодка - 2-3 ч. л.

пластівці перцю Чилі - ½ ч. л.

вода - 1 л

сіль - 60 г

перець - за смаком

Приготування:

Свинину посолити та поперчити. Зв'язати кулінарною мотузкою, щоб м'ясо мало щільну структуру. Якщо хочете отримати більш соковиту шинку та маєте час, м'ясо слід вимочити в сольовому розчині протягом 6-8 годин. Для цього розчинити 60 г солі в літрі води та занурити туди зв'язане м'ясо.

Відварити підготоване м'ясо у воді з додаванням бодяну, лаврового листа, гвоздики та зерен коріандру. Готувати свинину на маленькому вогні півтори-дві години.

Відварений шматок м'яса дістати з каструлі, змастити солодкою гірчицею та притрусити пластівцями перцю чилі. Запікати в розігрітій духовці при 200 С протягом 20 хвилин. Подавати шинку теплою або холодною, порізавши шматками.

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...