Відомий кухар Євген Клопотенко на своєму поділився рецептом універсальної страви на будь-який смак - шинки. М'ясо виходить апетитним та ситним. Вистачить для великої компанії. Патріоти України пропонують спробувати приготувати домашню шинку і вам.
"Страви зі свинини, приготовані в печі – одна з візитівок української кухні. Тож я вирішив приготувати дуже просту і смачну шинку. А щоб вона була більш соковитою, ми спочатку відваримо її, а потім трохи запечемо, щоб отримати хрустку скоринку", - каже Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
м'якоть свинини - 1 кг
бодян - 2 зірочки
гвоздика - 3-4 бутона
лавровий лист - 3 шт.
зерна коріандру - 1 ч. л.
гірчиця солодка - 2-3 ч. л.
пластівці перцю Чилі - ½ ч. л.
вода - 1 л
сіль - 60 г
перець - за смаком
Приготування:
Свинину посолити та поперчити. Зв'язати кулінарною мотузкою, щоб м'ясо мало щільну структуру. Якщо хочете отримати більш соковиту шинку та маєте час, м'ясо слід вимочити в сольовому розчині протягом 6-8 годин. Для цього розчинити 60 г солі в літрі води та занурити туди зв'язане м'ясо.
Відварити підготоване м'ясо у воді з додаванням бодяну, лаврового листа, гвоздики та зерен коріандру. Готувати свинину на маленькому вогні півтори-дві години.
Відварений шматок м'яса дістати з каструлі, змастити солодкою гірчицею та притрусити пластівцями перцю чилі. Запікати в розігрітій духовці при 200 С протягом 20 хвилин. Подавати шинку теплою або холодною, порізавши шматками.
Ви помічали, що вранці ваші вікна покриті крапельками конденсату? Це не лише псує вигляд кімнати, а й може призвести до плісняви та неприємного запаху. Ось кілька ефективних способів, які допоможуть уникнути проблем, передають Патріоти України. Конденс...
9 жовтня за новим церковним календарем (22 жовтня за старим) - день пам'яті апостола Якова Алфеєва. За старим календарним стилем - день пам'яті святого Іоана Богослова. Про апостола відомо небагато. Яків жив у I столітті, був братом апостола і євангелі...