Набагато смачніша за рибу з магазину! Завдяки секретним інгредієнтам скумбрія готується майже, як копчена

На святковий стіл всі завжди намагаються поставити солоний оселедець або копчену скумбрію. Тому ми вирішили поділитися з вами цим рецептом, зазначають Патріоти України.

Скумбрія готується майже, як копчена, але при цьому має більш цікавий смак і зовнішній вигляд. Таку скумбрію можна сміливо поставити на святковий стіл і гості будуть у захваті.

Необхідні продукти

  • скумбрія — 2 рибини

Для маринаду

  • цибулиння — 1 жменя
  • чай — 2 ст. л
  • сіль — 3 ст. л
  • цукор — 1,5 ст. л
  • 3 запашних перців
  • чорний перець горошком
  • коріандр

Починаємо приготування

  1. У каструлю наливаємо воду (1 літр), додаємо сіль, цукор, чай, перець запашний і чорний перець горошком, а також коріандр. Все перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо маринад 10-12 хвилин.
  2. Готовий маринад проціджуємо та остуджуємо.
  3. Рибку очищаємо від нутрощів і відрізаємо голову.
  4. На хвостику робимо надріз і вставляємо паличку. Підвішуємо скумбрію в баночку, щоб вона вийшла рівномірно промальованою.
  5. Потім вливаємо підготовлений маринад, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3 доби. Через відведений час рибка готова, можна подавати до столу.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Перевірте себе! Побачили обличчя чи свічку? Цей тест покаже, які ви у взаєминах із людьми

субота, 27 грудень 2025, 19:07

Оптичні ілюзії дедалі частіше стають інструментом для легких психологічних тестів. Вони не претендують на науковість, але дозволяють поглянути на себе під новим кутом. Один із таких візуальних експериментів стрімко набрав популярності в соцмережах. Див...

Це варто знати! Як надмірне сидіння шкодить вашому тілу

субота, 27 грудень 2025, 18:15

Довгі години перед комп’ютером, домашні офіси без зручних крісел і мінімум руху стали новою реальністю сучасного світу. Лікарі попереджають про небезпечні наслідки малорухливого способу життя, передають Патріоти України. Звичка тривалого сидіння може в...