Нове дослідження показало, що надмірне споживання цукру може підвищити ризик розвитку деменції на 43%, передають Патріоти України.
Дієтолог Моллі Кнудсен, магістр наук, зазначає, що тривале вживання продуктів із доданим цукром, сиропів та солодких напоїв негативно впливає на когнітивні функції, особливо у людей із генетичною схильністю до порушень обміну цукру або підвищеного ризику деменції.
Дослідження проводилось на основі даних понад 158 тисяч учасників Британського біобанку (UK Biobank) протягом майже 10 років. Учасники з високим споживанням доданого цукру показали значно підвищений ризик деменції порівняно з тими, хто споживав його помірно.
Особливо небезпечними є додані цукри, які швидко підвищують рівень глюкози та інсуліну, не містять клітковини та поживних речовин, що захищають мозок.
Висновок: харчування та спосіб життя відіграють ключову роль у збереженні когнітивного здоров’я. Обмеження доданого цукру — простий, але ефективний спосіб знизити ризик деменції у довгостроковій перспективі.
Хронічні проблеми зі сном можна полегшити… за допомогою вечері. Нове дослідження за участі понад 4600 дорослих довело: калій - мінерал, який допомагає засинати і довше спати без пробуджень, передають Патріоти України. . Чому це працює? Калій розслаб...
Чіпси, печиво, піца та інші "надто смачні" продукти можуть непомітно підривати ваше здоров’я і заважати контролювати вагу, передають Патріоти України. Нове дослідження, опубліковане в журналі Nature, показало: їжа, що містить особливе поєднання солі, ц...