Надзвичайно смачно - картопляні кульки-фрі з беконом і сиром

Кулінарний блогер Сем Вей запропонував рецепт смажених у фритюрі картопляних кульок, вкритих беконом і сиром, передають Патріоти України.

Інгредієнти

картопля
7 шт.
бекон
200 г
тим'ян
1 пучок
часник
4 зубчики
сир пармезан
100 г
борошно
2 ст. л.
сіль
чорний мелений перець
олія

Приготування

  1. Помийте та висушіть картоплю, викладіть на деко і проткніть кожну картоплину ножем у кількох місцях.
  2. Ще одне деко застеліть пергаментом, викладіть на нього полоски бекону.
  3. Картоплю та бекон поставте запікатися 25 хвилин до розігрітої на 200°С духовки.
  4. Дістаньте картоплю, почистьте її від шкірки та натріть на крупній тертці.
  5. Бекон дрібно поріжте ножем.
  6. Відділіть листя тим'яну від стебел і дрібно поріжте.
  7. Очистьте часник, натріть на дрібну тертку.
  8. Змішайте, картоплю, 2/3 бекону, часник, тим'ян, сіль, перець, борошно.
  9. Сформуйте картопляні кульки та обсмажте їх у великій кількості олії до золотистого кольору. За допомогою паперових рушників приберіть зайвий жир.
  10. Присипте кульки сіллю, тертим пармезаном і залишком бекону.

Бережіться! Мільйони нових випадків діабету в світі спричинені цими напоями

неділя, 8 червень 2025, 17:30

Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...

А ви це знали? Чому в спеку не можна заливати повний бак авто

неділя, 8 червень 2025, 17:11

Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...