Надзвичайно смачно - картопляні кульки-фрі з беконом і сиром

Кулінарний блогер Сем Вей запропонував рецепт смажених у фритюрі картопляних кульок, вкритих беконом і сиром, передають Патріоти України.

Інгредієнти

картопля
7 шт.
бекон
200 г
тим'ян
1 пучок
часник
4 зубчики
сир пармезан
100 г
борошно
2 ст. л.
сіль
чорний мелений перець
олія

Приготування

  1. Помийте та висушіть картоплю, викладіть на деко і проткніть кожну картоплину ножем у кількох місцях.
  2. Ще одне деко застеліть пергаментом, викладіть на нього полоски бекону.
  3. Картоплю та бекон поставте запікатися 25 хвилин до розігрітої на 200°С духовки.
  4. Дістаньте картоплю, почистьте її від шкірки та натріть на крупній тертці.
  5. Бекон дрібно поріжте ножем.
  6. Відділіть листя тим'яну від стебел і дрібно поріжте.
  7. Очистьте часник, натріть на дрібну тертку.
  8. Змішайте, картоплю, 2/3 бекону, часник, тим'ян, сіль, перець, борошно.
  9. Сформуйте картопляні кульки та обсмажте їх у великій кількості олії до золотистого кольору. За допомогою паперових рушників приберіть зайвий жир.
  10. Присипте кульки сіллю, тертим пармезаном і залишком бекону.

Чи корисно дрімати після обіду? Можливо, ви робите шкоду собі самі

п’ятниця, 22 серпень 2025, 18:10

Багато людей вважають, що короткий сон після обіду допомагає відновити сили. Однак насправді він може викликати втому, роздратованість або головний біль. Причини цього явища варто знати, щоб уникати неприємних наслідків, передають Патріоти України. Іне...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...