Найкращі зігріваючі напої взимку: Оригінальні рецепти глінтвейнів для новорічного застілля

Шампанське не зігріває, а коньяк із горілкою для вас занадто міцні? Є чудовий варіант, чим їх замінити!

Напої є важливим елементом святкового застілля у новорічну ніч. Так, келишок теплого, ароматного і пряного глінтвейну буде чудовим доповненням до смачних страв, зазначають Патріоти України.

Глінтвейн для новорічної ночі

  • Вино (червоне, сухе) - 0,75 мл
  • Імбир (свіжий, нарізаний) - 1 ст. л.
  • Бодян - 1 шт. (зірочка)
  • Апельсин - 0,5 шт.
  • Яблуко (маленьке) - 1 шт.
  • Кориця - 1 шт. (паличка або 1 ч. л. порошку кориці)
  • Цукор - 3 ст. л.

Нарізати апельсин та яблуко напівкружечками. Імбир почистити й нарізати пластинками (не дрібними), паличку кориці роздробити. У сотейник налити вино, додати цукор, корицю, імбир й решту інгредієнтів. Покласти вино з прянощами на вогонь трохи нижче за середній. Довести глінтвейн до 70-80℃ (не доводити до кипіння). Зменшити вогонь до мінімуму і варити 10 хвилин.

Після закінчення часу, вимкнути вогонь, накрити сотейник кришкою і дати настоятися напою 30 хвилин. Після розлити глінтвейн по келихах і подавати до столу.

Кавовий глінтвейн по-французьки

  • Вино червоне сухе - 200 мл
  • Вода - 200 мл
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Цукор коричневий - 3 ст. л.
  • Апельсин - 0,5 шт.
  • Кава натуральна - 2 ч. л.
  • Бодян (зірочки) - 2 шт.
  • Гвоздика (зірочки) - 5 шт.
  • Мед

Для приготування краще використовувати натуральну каву. Заварити її в джезві або за допомогою кава-машини. Звісно, можна використовувати і розчинну каву, але смак і аромат буде дещо іншим. Взяти паличку кориці, зірочки бодяну та гвоздики.

У ківш або каструльку налити вино, додати цукор. Налити заварену каву, додати прянощі й нагріти до розчинення цукру.

Апельсин нарізати на кружечки. Додати його до напою, нагріти, але не кип'ятити, до 70-80℃. Візуально нагрівати, поки не зникне біла піна.

Накрити ківш кришкою і дати настоятися 15-20 хвилин на вимкненій плиті.

Подавати напій гарячим у нагрітих келихах, стаканах - нагріти їх кілька хвилин протримавши під струменем гарячої води, а потім витерти сухим рушником.

Якщо недостатньо цукру, то можна додати мед. Під час подачі у келих покласти шматок апельсина.

Глінтвейн "Кароліна"

  • Червоне вино - 400 мл
  • Коньяк - 75 мл
  • Горілка - 50 мл
  • Цукор - 50г
  • Мускатний горіх (тертий) - на смак
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Кориця - 3 щіпки
  • Запашний перець - 2 горошини
  • Лимон (для прикрашання) - 1 шт.

Червоне вино вилити в емальований посуд. Засипати цукор, покласти спеції. Гріти, помішуючи дерев'яною ложкою, не доводити до кипіння. Потім влити коньяк та горілку. Розігріти глінтвейн, не доводячи до кипіння.

Залити глінтвейн у термос, витримати щонайменше 1 годину. Потім можна вживати зігріваючий напій.

Безалкогольний глінтвейн

  • Сік виноградний - 1 л
  • Вода - 1 ст.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Запашний перець - 3-4 шт. (горошок)
  • Свіжий імбир - 0,5 ч. л.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Кардамон - 3 дрібки

Яблуко очистити від середини і кісточок, нарізати тонкими шматочками. Нарізати часточками апельсин, також очищаючи його від кісточок. Зняти цедру з лимона.

У каструлю налити стакан води і добре її нагріти (але не кип'ятити). Потім додати туди корицю, дрібно нарізаний імбир, запашний перець, гвоздику і кардамон. Добре перемішати й дати прогрітися.

Далі додати сік, нарізані фрукти та цедру лимона. Добре прогріти, зняти з вогню і дати постояти під кришкою приблизно 20 хвилин. Подавати напій, прикрасивши паличкою кориці й скибочками фруктів.

І

вівторок, 14 травень 2024, 5:40

Варто знати: кілтка причин, чому вікна треба закривати шторами. Штори відіграють не останню роль у захисті житла. . Найбільшого результату можна досягти, якщо повісити на карниз світлі, а краще зовсім білі полотнища. У наші дні цю роль успішно виконую...

ТОП-3 хитрощі, які допоможуть приготувати смачне пюре з картоплі

вівторок, 14 травень 2024, 0:07

Для того щоб приготувати гарний гарнір у вигляді картопляного пюре, потрібно освоїти кілька тонкощів приготування. Страва здається простою і невигадливою, проте гідно впоратися з нею під силу тільки досвідченим господиням і кулінарам. Вибирайте відпові...