"Найкращий гарбузовий кекс у вашому житті!": Клопотенко дав рецепт розкішної випічки

Ресторатор Євген Клопотенко розповів, як приготувати найсмачніший гарбузовий кекс, в якому, як це не парадоксально, зовсім не буде відчуватися гарбуз. Ресторатор запевняє, що цей рецепт стане для вас одним з найулюбленіших. Про це переможець МастерШеф розповів на особистому YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Інгредієнти для кексу:

  • Гарбуз - 350 г
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Сіль - 1 дрібка
  • Цукор - 1 дрібка
  • Цедра 1 апельсина
  • Яйце - 2 шт.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Олія - 100 мл (+1 ст. л. для змащування форми)
  • Цукор - 150 г
  • Тертий мускатний горіх - 1/3 ч. л.
  • Борошно - 250 г
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.

Покрокове приготування випічки

Запечіть порізаний гарбуз з дрібкою солі, цукру і гілочкою розмарину в духовці при температурі 180 градусів, щоб він став м'яким.

Натріть в ємність, де будете змішувати, тісто цедру одного апельсину і мускатний горіх. Змішайте інгредієнти для кексу в цій посудині: подрібнений в блендері запечений гарбуз, сіль, яйця, цукор. Розмішайте і додайте олію, знову розмішайте.

Додайте муку, розпушувач, перемішайте і відправте в духовку. Можна використати для цього форму для кексу. Поставте випікатися в духовку при температурі 180 градусів на 50 хвилин.

Ваш найкращий гарбузовий кекс готовий!

Лише спробуйте! Як тверде сало зробити справжнім делікатесом

вівторок, 4 листопад 2025, 6:42

Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...

Кому не можна чорний чай - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 18:07

Чорний чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навіть він може бути небезпечним для деяких людей. Лікарі наголошують, що існують категорії, яким краще обмежити або зовсім відмовитися від цього напою, передають Патріоти України. 1. Людям з під...