Найкрутіша у світі юшка: Відомий кулінар поділився улюбленим рецептом із білої риби

Є кілька секретів, за допомогою яких можна зробити рибний бульйон більш ароматним.

"Я просто обожнюю риболовлю. Тому без зайвої скромності скажу, що в мене виходить найкрутіша у світі юшка з білої риби. Цей рецепт поєднує в собі всі найголовніші секрети, які треба знати, аби зробити цю страву смачною та ароматною", - пише кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Ви можете використовувати будь-яку рибу. Я взяв коропа, але чудовою вийде і юшка з сазана, карася чи червоної риби. Тож мерщій готувати!

Cкладові:

  • Короп (або будь-яка біла риба) — 500−700 г
  • Морква — 2−3 шт.
  • Корінь селери (100−150 г) — ¼ шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Корінь петрушки — 1 шт.
  • Петрушка — 1 пучок
  • Картопля — 2−3 шт.
  • Вода — 3,5 л
  • Часник — 1 зубчик
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Вершкове масло — 50 г
  • Коньяк — 50 мл
  • Томат — 3−4 шт.
  • Духмяний перець — 10−12 горошин
  • Зерна коріандру — 1 ч. л.
  • Сіль та перець — по вкусу

Покроковий рецепт

1. Очистіть рибу і вийміть нутрощі, якщо ви купили цілу рибину. Якщо у вас філе, можете залишити його цілим або розрізати на частини.

2. Приготуйте овочевий бульйон. Для цього на сухій пательні обсмажте одну велику моркву, ¼ кореня селери і корінь петрушки, нарізані довільними шматками, і половинки ріпчастої цибулини до рум’яної скоринки.

3. Перекладіть овочі до каструлі та залийте водою. Варіть на середньому вогні 30 хвилин. Додайте до бульйону 5−6 лаврових листів і 10−12 горошин духмяного перцю.

4. Томати (3−4 шт.) натріть на крупній тертці, щоб отримати томатне пюре без шкіри. Тушкуйте на пательні, де підрум'янювалися овочі для бульйону, з додаванням 50 г вершкового масла протягом 10−15 хвилин. Рідина упариться і вийде густе томатне пюре.

5. Влийте на пательню 50 мл коньяку і почекайте, поки випарується алкоголь. Якщо вмієте, то при бажанні можна підпалити коньяк на пательні. Дочекайтеся, поки вогонь перегорить, і акуратно перекладіть томатне пюре у бульйон.

6. Картоплю (2−3 шт.) наріжте середнім кубиком, 1−2 моркви, що залишилася — півкільцями. Покладіть все до овочевого бульйону.

7. Відріжте від пучка петрушки стебла. Листя поки відкладіть, а стебла петрушки перев’яжіть кулінарною ниткою і додайте до бульйону.

8. Туди ж відправте великі шматки риби (500−700 г) і 1 ч. л. зерен коріандру. Продовжуйте варити ще 20 хвилин, посоліть за смаком.

9. З готової юшки дістаньте половинки цибулі і корінь селери, бо вони будуть продовжувати віддавати свої смаки, якщо їх залишити в каструлі. Рибу також можна дістати і викласти на окрему тарілку, звідки зручніше її брати, уникнувши потрапляння кісток.

10. Готову юшку приправте свіжомеленим перцем, додайте зелень петрушки і за бажанням невелику кількість тертого часнику.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...