Найлінивіший "Наполеон", який приготує кожен за 15 хвилин

Наполеон для багатьох є одним з улюблених тортів, проте перспектива пекти тонкі коржі, а перед цим качати їх, не дуже радує. Спробуйте цей рецепт і ви зрозумієте, що ніжний наполеон можна приготувати дуже швидко і просто.

Подробиці

Для приготування придбайте листове тісто. Зараз це не дефіцит, у кожному другому продуктовому магазині є.

Тісто розпакуйте, розгорніть рулет у прямокутник, злегка обсипайте борошном та відправте у духовку на 10-15 хвилин (температура 180 градусів).

Доки корж печеться, зробіть крем. 1 л молока збийте з цукром, поставте на маленький вогонь, додайте по одному 4 яйця, постійно помішуючи. Потім додайте борошно (60 г), ретельно розмішайте, як тільки крем закипить, знімайте з вогню і додайте 60 г.

Готовий крем відправте холонути, швидко це зробити класичним способом: наберіть у більшу каструлю крижану воду, можна й лід додати, і окуніть каструлю з кремом.

Тим часом поверніться до коржа, його просто треба поламати на квадратики, відшарувати тісто і відправити до крему.

Все перемішати, викласти у форму, втрамбувати ложкою і торт готовий! Зверху присипте залишками коржа або мигдалевими пластівцями. Можна їсти відразу, а можна почекати 2-3 години, щоб у холодильнику більш застиг і взяв форму.

Смакота неймовірна і не треба з коржами возитися!

Автоцивілка 2025 - що нового в обов’язковому автострахуванні

середа, 9 квітень 2025, 14:27

З цього року почав діяти Закон «Про обов’язкове страхування…», що суттєво змінив правила на страховому ринку нашої країни. Дали старт поступовому підвищенню максимальних розмірів страхових виплат та наближенню їх до європейських стандартів. Крім того, ...

Дачникам на замітку! Чим підживити полуницю навесні, щоб отримати гарний урожай

середа, 9 квітень 2025, 12:05

Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...