Вкрай простий рецепт смачних булочок із маком. Більш “повітряного” та ніжного тіста ви ще не куштували, зазначають Патріоти України.
Заливаємо сухий мак окропом (щоб вода покрила зерна шаром 3-4 см). Залишаємо мак на хвилин 40 – після воду зливаємо. Розминаємо мак у ступі. Додаємо склянку цукру і ретельно усе змішуємо.
А тепер готуємо тісто. Додаємо до теплого молока дріжджі, цукор, сіль, ваніль, яйця – усе збиваємо. Після додаємо уже просіяне борошно та ретельно вимішуємо. Спершу ложкою, після – руками упродовж п’яти хвилин.
Формуємо із тіста прямокутник та змащуємо його вершковим маслом. Знову вимішуємо. Залишаємо тісто у теплому місці на годину (ставимо його до присипаної борошном миски та накриваємо харчовою плівкою).
Змащуємо руки і робочу поверхню маслом. Формуємо із тіста “рулет” та ділимо його на 15 частин. Готові кульки розминаємо та наповнюємо начинкою. І знову закручуємо кожну булочку у рулет. Випікаємо у духовій печі при температурі 180 градусів до готовності. Не забувайте перед випіканням змастити булочки збитими яйцями. Смачного!
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...