
Вкрай простий рецепт смачних булочок із маком. Більш “повітряного” та ніжного тіста ви ще не куштували, зазначають Патріоти України.
Заливаємо сухий мак окропом (щоб вода покрила зерна шаром 3-4 см). Залишаємо мак на хвилин 40 – після воду зливаємо. Розминаємо мак у ступі. Додаємо склянку цукру і ретельно усе змішуємо.
А тепер готуємо тісто. Додаємо до теплого молока дріжджі, цукор, сіль, ваніль, яйця – усе збиваємо. Після додаємо уже просіяне борошно та ретельно вимішуємо. Спершу ложкою, після – руками упродовж п’яти хвилин.
Формуємо із тіста прямокутник та змащуємо його вершковим маслом. Знову вимішуємо. Залишаємо тісто у теплому місці на годину (ставимо його до присипаної борошном миски та накриваємо харчовою плівкою).
Змащуємо руки і робочу поверхню маслом. Формуємо із тіста “рулет” та ділимо його на 15 частин. Готові кульки розминаємо та наповнюємо начинкою. І знову закручуємо кожну булочку у рулет. Випікаємо у духовій печі при температурі 180 градусів до готовності. Не забувайте перед випіканням змастити булочки збитими яйцями. Смачного!
Коли пральна машина під час віджиму починає голосно стукати, стрибати або сильно вібрувати, це завжди є чітким сигналом несправності, а не нормою. Найчастіше причини такої агресивної роботи досить типові, і багато з них можна вирішити самостійно, не ви...
Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...