Вкрай простий рецепт смачних булочок із маком. Більш “повітряного” та ніжного тіста ви ще не куштували, зазначають Патріоти України.
Заливаємо сухий мак окропом (щоб вода покрила зерна шаром 3-4 см). Залишаємо мак на хвилин 40 – після воду зливаємо. Розминаємо мак у ступі. Додаємо склянку цукру і ретельно усе змішуємо.
А тепер готуємо тісто. Додаємо до теплого молока дріжджі, цукор, сіль, ваніль, яйця – усе збиваємо. Після додаємо уже просіяне борошно та ретельно вимішуємо. Спершу ложкою, після – руками упродовж п’яти хвилин.
Формуємо із тіста прямокутник та змащуємо його вершковим маслом. Знову вимішуємо. Залишаємо тісто у теплому місці на годину (ставимо його до присипаної борошном миски та накриваємо харчовою плівкою).
Змащуємо руки і робочу поверхню маслом. Формуємо із тіста “рулет” та ділимо його на 15 частин. Готові кульки розминаємо та наповнюємо начинкою. І знову закручуємо кожну булочку у рулет. Випікаємо у духовій печі при температурі 180 градусів до готовності. Не забувайте перед випіканням змастити булочки збитими яйцями. Смачного!
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...
Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...