Найпопулярніші псевдокорисні продукти, в яких дуже багато цукру та які їдять усі: ТОП-3

Продукти харчування безпосередньо впливають на здоров'я та загальне самопочуття. Тому фахівці рекомендують не ганятися за модними трендами, а їсти по-справжньому корисну їжу - більше сезонних овочів, фруктів, ягід, зелені, риби, м'яса, морепродуктів, а також круп, і не варто забувати про олію та спеції, передають Патріоти України.

Нутриціологиня Ксенія назвала в Instagram 3 псевдокорисні продукти, які їдять всі і дуже часто.

Арахісова паста

Це дуже популярний інстаграмний, розпіарений продукт, який радять замість цукерок та солодощів їсти багато тренерів. Але, при цьому мало хто знає, що майже вся паста готується зі смажених горіхів (окислених Омега6 ж. к-т), а також сам арахіс дуже алергенний продукт. До того ж досить часто у такому вигляді використовують сировину низької якості вже з пліснявою та грибками, у пасті ви цього не побачите.

"Я люблю горіхи, але арахісову пасту не дуже раджу для щоденного раціону. Звичайно, є різниця у складі та якості", – радить нутриціологиня.

Вівсянка на сніданок

Це один із найкорисніших сніданків на думку багатьох експертів. Але, треба знати, що вівсянка швидкого приготування не корисна, тому що для неї використовують очищене рафіноване зерно, в якому знижена концентрація клітковини та мінімум вітамінів.

"У поєднанні з молоком, медом та ложкою горіхової пасти (у кращому випадку) – джерело швидких вуглеводів з першого укусу. Порожній сніданок, а далі – стрибки цукру, підвищений голод протягом дня. Мало нутритивного та поживного", – зазначила фахівчиня.

Крем-сир

Цей сир використовують для приготування чізкейків, запіканок, а також роблять креми для тортів і готують намазки на тост.

"Однак саме такий швидкий коров'ячий сир гомогенізований і вже трохи перероблений з високим вмістом насичених жирів за низького мікроелементного складу. До речі, цукру тут справді багато в порівнянні з іншими, тому людям, які не мають проблем зі здоров'ям, можна їсти такий сир, але точно не щодня і не у кожний прийом", – підсумувала експертка.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...