Найпотужніша спеція у світі - забудьте про біль у суглобах і високий холестерин!

Імбир вважається однією з найкорисніших спецій у світі. Регулярне додавання його в їжу може значно покращити стан серця, зменшити біль у суглобах, знизити рівень холестерину і навіть підтримати здоров’я мозку, передають Патріоти України.

Імбир — засіб від запалень
Корінь імбиру містить гінгерол і шоагол, які володіють протизапальними та антиоксидантними властивостями. Вони уповільнюють старіння, знижують ризик розвитку раку та зменшують запалення при аутоімунних захворюваннях, таких як ревматоїдний артрит і вовчак.

Полегшує біль
Дослідження показують, що імбир може допомогти зменшити біль і скутість у суглобах, пов’язані з остеоартритом, а також менструальні спазми та м’язовий біль після фізичних навантажень.

Здоров’я серця
Імбир сприяє зниженню «поганого» холестерину та тригліцеридів, підвищує «корисний» холестерин і знижує артеріальний тиск. Це допомагає профілактувати атеросклероз, гіпертонію та серцево-судинні хвороби.

Захист від діабету
Спеція покращує чутливість клітин до інсуліну та засвоєння глюкози, що знижує рівень цукру в крові. Антиоксиданти імбиру зменшують запалення — одну з головних причин діабету 2 типу.

Можливий захист від деменції
Біоактивні речовини імбиру можуть захищати нейрони від окисного стресу, що уповільнює старіння клітин і потенційно знижує ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Кому імбир може бути шкідливий?
У великих дозах імбир слід приймати обережно та погоджувати з лікарем, особливо при прийомі ліків від діабету, гіпертонії або розріджувачів крові.

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...

Дачникам на замітку! Чому груші гниють просто на дереві і що з цим робити

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:07

Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...