Найпростіший яблучний пиріг на швидку руку - ніжний, м'який і ароматний з хрусткою скоринкою

Ніжний, м'який і ароматний яблучний пиріг з найпростіших і доступних інгредієнтів. Зверху виходить шикарна хрустка скоринка завдяки цукру і вершковому маслу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 70 грамів (1-2 ст.л.)
  • Ванільний цукор — 10 грамів
  • Вершкове масло розтоплене — 30-40 грамів
  • Молоко — 120 грамів
  • Борошно — 160 грамів
  • Розпушувач — 1 ч.л. з гіркою
  • Сіль — ¼ ч.л.
  • Яблука — 2-3 шт. (350-500 грамів, чим більше яблук, тим смачніше вийде пиріг)
  • Цедра лимона (за бажанням) — 1 ч.л.

Приготування

1. До яйця додати цукор (70 грамів), ванільний цукор і сіль. Збити до освітлення.

2. Додати молоко, половину розтопленого вершкового масла (20 грамів), цедру лимона. Цедру лимона можна не додавати, якщо її немає, але якщо у вас є лимон в холодильнику, то не забудьте покласти цей інгредієнт. Пиріг набуває просто чарівний аромат. Борошно змішати з розпушувачем і теж додати. Все перемішати до однорідності.

3. Яблука очистити від шкірки (за бажанням) і серцевинок, нарізати на дольки.

4. Перелити тісто в форму для випічки (у мене діаметр 21 см). У тісто втопити часточки яблук вертикально. Чим більше яблук піде в пиріг, тим смачніше він вийде.

5. Зверху посипати цукром (1-2 ст.л.) і полити маслом, що залишилося (10-20 грамів). Випікати в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити без залишків сирого тіста.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...