Найпростіший яблучний пиріг на швидку руку - ніжний, м'який і ароматний з хрусткою скоринкою

Ніжний, м'який і ароматний яблучний пиріг з найпростіших і доступних інгредієнтів. Зверху виходить шикарна хрустка скоринка завдяки цукру і вершковому маслу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 70 грамів (1-2 ст.л.)
  • Ванільний цукор — 10 грамів
  • Вершкове масло розтоплене — 30-40 грамів
  • Молоко — 120 грамів
  • Борошно — 160 грамів
  • Розпушувач — 1 ч.л. з гіркою
  • Сіль — ¼ ч.л.
  • Яблука — 2-3 шт. (350-500 грамів, чим більше яблук, тим смачніше вийде пиріг)
  • Цедра лимона (за бажанням) — 1 ч.л.

Приготування

1. До яйця додати цукор (70 грамів), ванільний цукор і сіль. Збити до освітлення.

2. Додати молоко, половину розтопленого вершкового масла (20 грамів), цедру лимона. Цедру лимона можна не додавати, якщо її немає, але якщо у вас є лимон в холодильнику, то не забудьте покласти цей інгредієнт. Пиріг набуває просто чарівний аромат. Борошно змішати з розпушувачем і теж додати. Все перемішати до однорідності.

3. Яблука очистити від шкірки (за бажанням) і серцевинок, нарізати на дольки.

4. Перелити тісто в форму для випічки (у мене діаметр 21 см). У тісто втопити часточки яблук вертикально. Чим більше яблук піде в пиріг, тим смачніше він вийде.

5. Зверху посипати цукром (1-2 ст.л.) і полити маслом, що залишилося (10-20 грамів). Випікати в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити без залишків сирого тіста.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...