14 жовтня відзначають велике церковне свято Покров Пресвятої Богородиці. У 2021 році Покров відзначають в четвер, а це означає, що господині повинні приготувати заздалегідь пишний стіл і обов'язкові страви на честь свята, передають Патріоти України.
На Покрову обов'язково готували традиційну страву покровський коровай. Ще такий коровай називають щасливим, або пиріг на удачу.
Коровай на Покрову - рецепт
Вам потрібно:
Нагріваємо молоко до теплого стану. Дріжджі і 1 чайну ложку цукру розчиняємо в молоці. Миємо яйця і відокремлюємо жовтки від білка. Жовтки перетираємо з цукром і додаємо все в дріжджі з молоком.
Збиваємо комбайном або міксером білки, приблизно 7-10 хвилин. Кілька разів просіваємо борошно.
У глибоку миску висипаємо борошно і робимо поглиблення, туди відправляємо дріжджі з молоком, далі білки, масло і сіль.
Починаємо акуратно перемішувати, а далі вимішуємо місце руками до того стану, поки воно не буде липнути до рук.
Сформуйте невеликий колобок і перекладіть на пергаментний папір.
Якої форми буде ваш пиріг на Покров Пресвятої Богородиці, справа вашої фантазії.
Можна зробити края косичкою, і прикрасити квітами з тіста.
Як тільки надали форму короваю, обов'язково змастіть його жовтком.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо випікати приблизно 1,5 години.
Якщо ви любите солодкий коровай, можна його трохи змастити клиновим сиропом.
Щасливий пиріг удачі на Покрову першому потрібно відламати і з'їсти голови сім'ї, а далі пригостити всіх гостей, яки 14 жовтня прийдуть до вас.
Діти люблять фантазувати і ніколи не відмовляться від того, щоб і дорослі увімкнули режим дитячої уяви. Спробуйте приготувати звичайні спагеті з сардельками таким способом і ваші діти будуть у захваті, передають Патріоти України. Приготуйте восьминіжок...
Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...