Найсмачніша паста з грибами у вершковому соусі - готувати всього 20 хвилин

Смачне, універсальне і швидке блюдо, яке так люблять італійці, можна приготувати всього за кілька хвилин, головне знати секретний рецепт. Сьогодні мова піде про смачний рецепт пасти у вершковому соусі, передають Патріоти України.

Цим рецептом в Італії поділилися дуже давно, і тепер весь світ обожнює пасту. Будь-яка господиня знає, що макарони можна вибрати любі, головне приготувати з душею. Сьогодні розповімо вам смачний рецепт пасти з грибами у вершковому соусі і сиром пармезан.

Паста з грибами і вершковим соусом - рецепт

Вам потрібно:

  • Спагетті - 300 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Пармезан - 50 грам
  • Спеції - за смаком.

Пасту можна приготувати і з курячим філе, його варто відварити і додати вже до грибів.

Реклама

Миємо й чистимо цибулю, нарізаємо дрібно. У сковороду додаємо пару крапель оливкової олії і відправляємо цибулю, обсмажуємо до золотистої скоринки.

Ставимо воду та відразу додаємо сіль, тоді вода швидше закипить, та відправляємо туди спагетті. Варити зазвичай спагетті 8-10 хвилин.

Миємо й чистимо гриби, нарізаємо і відправляємо до цибулі. Гриби в обсязі зменшуються в два рази, тому не переживайте, можна взяти і більше за вагою печериць.

Смажити гриби і цибулю приблизно 10-12 хвилин. В цей час вже повинні звариться спагетті.

У сковороду додаємо вершки і робимо мінімальний вогонь, помішувати обов'язково, поки соус не загусне.

Далі натираємо пармезан і відправляємо до грибів і вершків. Як тільки все готово, в сковороду відправляємо спагетті і все швидко перемішуємо.

Смачна паста з грибами у вершковому соусі готова.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...