Найсмачніша страва! Клопотенко розкрив незвичний рецепт яловичини - туди просто треба додати пиво

Тушкована яловичина в пиві з овочами - це насичене і смачне, а також ситне блюдо. Його і пропонує приготувати кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України.

"Тушкована яловичина - це просте і смачне блюдо, для приготування якого не потрібно докладати багато зусиль. Саме цим рецептом я хочу сьогодні з вами поділитися - будемо готувати м'ясо, тушковане в пиві з овочами. Завдяки пиву страва виходить дуже насиченою за смаком, а тому, що я використовував овочі, не потрібно готувати додатковий гарнір", - описав рецепт Клопотенко.

Для приготування вам знадобляться:

Покроковий рецепт приготування

Яловичину наріжте досить великими шматками. Вибирайте задню частину, тому що вона ідеально підходить для тушкування або запікання.

Очистіть цибулю, моркву і ¼ кореня селери. Наріжте овочі: цибулю – тонкими пір'ями, селеру, моркву і солодкий перець – великою соломкою. Половину середнього перцю чилі порубайте тонкими кільцями. Розігрійте в казанку або каструлі з товстим дном 2 ст.л. соняшникової олії і викладіть всі овочі. Киньте по щіпці солі і перцю, смажте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими. Це займе близько 5-7 хвилин.

Коли овочі стали більш м'якими, додайте в казанок нарізану яловичину. Готуйте все разом ще кілька хвилин. Додайте 1,5 ст. л. томатної пасти. Вона додасть страві легку томатну кислинку і збалансує смак.

Влийте в казанок пиво. Залийте інгредієнти так, щоб пиво трохи їх покрило. Акуратно перемішайте, щоб томатна паста і пиво розподілилися. Посоліть і поперчіть за смаком. Гасіть на маленькому вогні під кришкою, так пиво не буде збігати.

А ви це знали? Скільки можна зберігати бензин у каністрі

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:30

Українські водії дедалі частіше створюють резерви пального - через ризик перебоїв із постачанням, можливе зростання цін або надзвичайні ситуації. Проте не всі знають, як довго бензин у каністрі залишається придатним і коли він може нашкодити двигуну, п...

Як японці готують ідеальний рис - секрет розсипчастих зерен

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:05

Японський рис - це не просто гарнір, а основа багатьох страв. Секрет ідеальної консистенції — розсипчастий, пружний, але не липкий рис - криється в традиційному японському ритуалі промивання та замочування, передають Патріоти України. Чому промивання в...