На аромат свіжої випічки вся рідня злітається моментально, передають Патріоти України.
Необхідні продукти:
- Сода (гашена оцтом)
- Сіль, цукор – половина чайної ложки
- Сир – 1 стакан
- Борошно – 3 склянки
- Твердий сир – 150 г
- Масло для смаження – половина склянки
- Часник – 2 зубки
Етапи приготування:
- Приготувати тісто. В кефірі розчинити цукор, додати сіль, і погасити соду. Перемішати все за допомогою віночка.
- Просіяне борошно всипати малими порціями, постійно вимішуючи масу. Має вийти досить щільне тісто.
- Посипати борошном стіл і викласти тісто. Замісити круту масу і накрити харчовою плівкою. Залишити на двадцять хвилин.
- Натерти твердий сир, додати сир і часник, все посолити за смаком. Щільну ароматну суміш розділити на кілька частин.
- Тісто теж поділити на частини. Розкачати їх товщиною 4 мм. Можна робити як пиріжками, так і чебуреками. Якщо формувати чебуреки, то краще класти начинку на одну половину тіста, а другою накривати, виганяючи зайве повітря з середини. Щільно скріпити краї.
- Добре нагріти сковороду з маслом і обсмажувати декілька пиріжків до апетитної скоринки.
- Перевернути за допомогою лопатки і просмажити іншу сторону.
Дуже смачні хачапурі готові, пригощайте рідних, а рецептом діліться зі знайомими!
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...