Найсмачніше і ароматне хачапурі - готується буквально за лічені хвилини

На аромат свіжої випічки вся рідня злітається моментально, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Сода (гашена оцтом)
  • Сіль, цукор – половина чайної ложки
  • Сир – 1 стакан
  • Борошно – 3 склянки
  • Твердий сир – 150 г
  • Масло для смаження – половина склянки
  • Часник – 2 зубки

Етапи приготування:

  1. Приготувати тісто. В кефірі розчинити цукор, додати сіль, і погасити соду. Перемішати все за допомогою віночка.
  2. Просіяне борошно всипати малими порціями, постійно вимішуючи масу. Має вийти досить щільне тісто.
  3. Посипати борошном стіл і викласти тісто. Замісити круту масу і накрити харчовою плівкою. Залишити на двадцять хвилин.
  4. Натерти твердий сир, додати сир і часник, все посолити за смаком. Щільну ароматну суміш розділити на кілька частин.
  5. Тісто теж поділити на частини. Розкачати їх товщиною 4 мм. Можна робити як пиріжками, так і чебуреками. Якщо формувати чебуреки, то краще класти начинку на одну половину тіста, а другою накривати, виганяючи зайве повітря з середини. Щільно скріпити краї.
  6. Добре нагріти сковороду з маслом і обсмажувати декілька пиріжків до апетитної скоринки.
  7. Перевернути за допомогою лопатки і просмажити іншу сторону.

Дуже смачні хачапурі готові, пригощайте рідних, а рецептом діліться зі знайомими!

Ця проста помилка зранку може прискорити старіння вашої шкіри вдвічі!

вівторок, 2 вересень 2025, 0:15

Ви думаєте, що щоденне вмивання обличчя - проста рутина? Помилка! Щодня, умиваючись уранці та ввечері, ми часто робимо помилки, через які шкіра стає сухою, подразненою або надмірно жирною. Правильне очищення - основа догляду за шкірою, і від нього зале...

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...