Найсмачніше і ароматне хачапурі - готується буквально за лічені хвилини

На аромат свіжої випічки вся рідня злітається моментально, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Сода (гашена оцтом)
  • Сіль, цукор – половина чайної ложки
  • Сир – 1 стакан
  • Борошно – 3 склянки
  • Твердий сир – 150 г
  • Масло для смаження – половина склянки
  • Часник – 2 зубки

Етапи приготування:

  1. Приготувати тісто. В кефірі розчинити цукор, додати сіль, і погасити соду. Перемішати все за допомогою віночка.
  2. Просіяне борошно всипати малими порціями, постійно вимішуючи масу. Має вийти досить щільне тісто.
  3. Посипати борошном стіл і викласти тісто. Замісити круту масу і накрити харчовою плівкою. Залишити на двадцять хвилин.
  4. Натерти твердий сир, додати сир і часник, все посолити за смаком. Щільну ароматну суміш розділити на кілька частин.
  5. Тісто теж поділити на частини. Розкачати їх товщиною 4 мм. Можна робити як пиріжками, так і чебуреками. Якщо формувати чебуреки, то краще класти начинку на одну половину тіста, а другою накривати, виганяючи зайве повітря з середини. Щільно скріпити краї.
  6. Добре нагріти сковороду з маслом і обсмажувати декілька пиріжків до апетитної скоринки.
  7. Перевернути за допомогою лопатки і просмажити іншу сторону.

Дуже смачні хачапурі готові, пригощайте рідних, а рецептом діліться зі знайомими!

Не накличте на себе біди! Що категорично не можна робити на Різдво

середа, 3 грудень 2025, 5:40

Різдво - час миру, родинного тепла та традиційних страв. Але чи знали ви, що є речі, які категорично не варто робити цього дня? Експерти з етикету та народних традицій розповіли, що може зіпсувати святкову атмосферу та принести неприємності, передають ...

А ви це знали? О котрій треба вечеряти взимку? Наукова відповідь

вівторок, 2 грудень 2025, 23:10

Коли взимку день скорочується до кількох годин світла, організм переходить на інший ритм. Ми раніше втомлюємося, частіше хочемо тепла та затишку, і нерідко вечеряємо значно пізніше, ніж варто, передають Патріоти України. Та наука дедалі наполегливіше н...