Найсмачніші ліниві голубці в духовці - простий рецепт обіду нашвидкуруч

Голубці - дуже смачна, ситна і корисна для здоров'я всієї родини страва. Але, щоб приготувати їх, потрібно витратити багато часу. Пропонуємо вам взяти на озброєння простий рецепт лінивих голубців у духовці. Це дуже смачно і швидко, передають Патріоти України.

Ліниві голубці в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячого фаршу
  • 2-3 яйця
  • ¼ качана білокачанної капусти
  • 0,75 склянки рису
  • 150 мл томатного соусу
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • Спеції: лавровий лист, перець, сіль, цукор за смаком

Спосіб приготування:

Капусту наріжте дрібними кубиками, кілька листків залиште цілими. Рис зваріть до напівготовності, промивати відварений рис не можна!

Моркву натріть на дрібній тертці, цибулю порізати дрібними кубиками, злегка обсмажте овочі на соняшниковій олії без запаху. Змішайте з подрібненою капустою, яйцями, рисом і свинячим фаршем. Додайте спеції, добре перемішайте і сформуйте невеликі овальні котлети-голубці.

Дно форми для запікання застеліть цілим капустяним листям, розкладіть капустяно-м'ясні заготовки. Накрийте листям капусти і викладіть ліниві голубці другим шаром, знову покладіть листя капусти.У томатний соус додайте цукор (приблизно 2 ч. л.), Влийте трохи окропу. Залийте вміст форми для запікання, рідина повинна покривати верхній шар капустяного листя. Покладіть пару горошин запашного перцю і лавровий лист. Запікайте при 200 градусах в духовці близько 50 хвилин. Подавайте гарячими зі сметанним соусом. Смачного!

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...