Найсмачніший маринований виноград на святковий стіл - готувати всього 20 хвилин

Ви коли-небудь ласували маринованим виноградом? Це дуже смачна альтернатива оливкам і маслинам до святкового столу, передають Патріоти України.

Зовсім скоро Новий рік 2022, і цей рецепт маринованого винограду стане справжньою родзинкою будь-якої господині. Маринований виноград можна подавати до столу в якості смачної закуски. Ми розповімо просто і швидкий рецепт, як зробити маринований виноград.

Маринований виноград - рецепт

Вам потрібно:

  • Виноград - 0,5 кг
  • Вода -0,5 мл
  • Сіль - 25 г
  • Цукор - 100 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Оцет - 25 мл
  • Лавровий лист, перець, кориця

Виноград беремо обов'язково великий і можна без кісточок. Миємо й відокремлюємо ягоди.

Підготуємо заздалегідь банки для маринованого винограда.

Чистимо часник і відправляємо на дно банки. Далі відправляємо в банку гілочку розмарину, перець.

Наповнюємо банку виноградом і зверху знову відправляємо гілочку розмарину. Банку наповнюємо виноградом таким чином, щоб залишилося сантиметра два зверху.

Виливаємо в чисту каструлю воду, відправляємо цукор, сіль, оцет і горошкі перцю. Далі паличку кориці і лавровий лист.

Ставимо все на вогонь і постійно помішуємо маринад для винограду, поки повністю не розчиниться цукор і сіль.

Кип'ятити маринад категорично не можна, тому що у винограду моментально трісне шкірка.

Маринад розливаємо по банках і додаємо крапельку рослинного масла.

Банки з маринованим виноградом добре закриваємо і відправляємо в холодильник.

Ваш маринований виноград буде готовий через 1,5-2 місяці. Святковий стіл на Новий рік 2022 буде смачніше і затишніше з такою закускою.

З архіву ПУ. Будьте обережні! Продукти, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці

неділя, 5 грудень 2021, 23:30

Така їжа перетворюється на отруту. Багато людей навіть не здогадуються про те, що деякі продукти харчування категорично не можна гріти у мікрохвильовій печі. І на це є відразу кілька причин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. По-п...

Хіти тижня. Найпростіший рецепт здобних рогаликів c повидлом з дріжджового тіста - буде дуже смачно

неділя, 5 грудень 2021, 21:00

Навіть чекати не треба, поки тісто зійде, зазначають Патріоти України. Просіваємо в миску нашу муку, в миску з борошном кидаємо дріжджі і все це змішуємо. Далі нам знадобиться велика терка. Нам потрібно натерти масло на даній тертці, і розімнути все це...