Найсмачніший маринований виноград на святковий стіл - готувати всього 20 хвилин

Ви коли-небудь ласували маринованим виноградом? Це дуже смачна альтернатива оливкам і маслинам до святкового столу, передають Патріоти України.

Зовсім скоро Новий рік 2022, і цей рецепт маринованого винограду стане справжньою родзинкою будь-якої господині. Маринований виноград можна подавати до столу в якості смачної закуски. Ми розповімо просто і швидкий рецепт, як зробити маринований виноград.

Маринований виноград - рецепт

Вам потрібно:

  • Виноград - 0,5 кг
  • Вода -0,5 мл
  • Сіль - 25 г
  • Цукор - 100 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Оцет - 25 мл
  • Лавровий лист, перець, кориця

Виноград беремо обов'язково великий і можна без кісточок. Миємо й відокремлюємо ягоди.

Підготуємо заздалегідь банки для маринованого винограда.

Чистимо часник і відправляємо на дно банки. Далі відправляємо в банку гілочку розмарину, перець.

Наповнюємо банку виноградом і зверху знову відправляємо гілочку розмарину. Банку наповнюємо виноградом таким чином, щоб залишилося сантиметра два зверху.

Виливаємо в чисту каструлю воду, відправляємо цукор, сіль, оцет і горошкі перцю. Далі паличку кориці і лавровий лист.

Ставимо все на вогонь і постійно помішуємо маринад для винограду, поки повністю не розчиниться цукор і сіль.

Кип'ятити маринад категорично не можна, тому що у винограду моментально трісне шкірка.

Маринад розливаємо по банках і додаємо крапельку рослинного масла.

Банки з маринованим виноградом добре закриваємо і відправляємо в холодильник.

Ваш маринований виноград буде готовий через 1,5-2 місяці. Святковий стіл на Новий рік 2022 буде смачніше і затишніше з такою закускою.

Чи корисно дрімати після обіду? Можливо, ви робите шкоду собі самі

п’ятниця, 22 серпень 2025, 18:10

Багато людей вважають, що короткий сон після обіду допомагає відновити сили. Однак насправді він може викликати втому, роздратованість або головний біль. Причини цього явища варто знати, щоб уникати неприємних наслідків, передають Патріоти України. Іне...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...