
Ви коли-небудь ласували маринованим виноградом? Це дуже смачна альтернатива оливкам і маслинам до святкового столу, передають Патріоти України.
Зовсім скоро Новий рік 2022, і цей рецепт маринованого винограду стане справжньою родзинкою будь-якої господині. Маринований виноград можна подавати до столу в якості смачної закуски. Ми розповімо просто і швидкий рецепт, як зробити маринований виноград.
Вам потрібно:
Виноград беремо обов'язково великий і можна без кісточок. Миємо й відокремлюємо ягоди.
Підготуємо заздалегідь банки для маринованого винограда.
Чистимо часник і відправляємо на дно банки. Далі відправляємо в банку гілочку розмарину, перець.
Наповнюємо банку виноградом і зверху знову відправляємо гілочку розмарину. Банку наповнюємо виноградом таким чином, щоб залишилося сантиметра два зверху.
Виливаємо в чисту каструлю воду, відправляємо цукор, сіль, оцет і горошкі перцю. Далі паличку кориці і лавровий лист.
Ставимо все на вогонь і постійно помішуємо маринад для винограду, поки повністю не розчиниться цукор і сіль.
Кип'ятити маринад категорично не можна, тому що у винограду моментально трісне шкірка.
Маринад розливаємо по банках і додаємо крапельку рослинного масла.
Банки з маринованим виноградом добре закриваємо і відправляємо в холодильник.
Ваш маринований виноград буде готовий через 1,5-2 місяці. Святковий стіл на Новий рік 2022 буде смачніше і затишніше з такою закускою.
Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...
Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...