З приходом весни починається сезон соковитих і ароматних шашликів. Ці неймовірні запахи доносяться навколо кожного озера, з берегів річки, з лісу або просто з двору приватного будинку, передають Патріоти України.
Однак далеко не у всіх є можливість виїхати на природу і посмажити шашлики в приємній компанії. Ще прикро, коли можливість є, але саме в цей період погода стала поганою і вона легко може зіпсувати такий відпочинок.
Однак це все не привід відмовлятися від шашликів. Ви можете зробити їх прямо на своїй кухні. Вам не знадобитися для цього гриль, мангал або шампура. Все, що вам потрібно, знаходиться у вас під рукою.
Ви можете приготувати шашлик в своїй духовці і робиться це неймовірно просто і швидко. Шашлик в духовці виходить м'яким, смачним і дуже ніжним. Звичайно, запаху багаття в ньому не буде, але хіба це стане причиною не готувати його?
Ви можете взяти абсолютно будь-яке м'ясо: свинина, курка, баранина, яловичина, підійдуть навіть курячі стегенця. Якщо у вас м'ясо з кісточками, то радимо їх попередньо прибрати.
Вам потрібно нарізати м'ясо середніми шматочками. Далі необхідно додати в уже порізане м'ясо сіль, перець, часник (можна використовувати сухий в якості приправи), також можна додати паприку або інші спеції на смак. Все це ретельно необхідно перемішати.
До м'яса також варто додати соняшникову олію і 1-2 столових ложки оцту. Все знову варто перемішати. Оцет можна замінити лимонним соком.
Якщо у вас є час залишити м'ясо промаринуватися, то можна обгорнути миску харчовою плівкою і поставити в холодильник. Якщо цього часу немає, то шашлик можна відразу відправляти в духовку.
Якщо у вас немає залізних шампурів або вони занадто великі для духовки - не біда. Ви можете використовувати звичайні дерев'яні палички - довгі шпажки.
На них потрібно нанизати м'ясо. Найкраще використовувати глибоке деко. Тоді ви зможете розташувати ваші маленькі шашлички так, що вони будуть звисати, а не лежати на деці.
Духовку варто розігріти до температури 200-220 градусів. Якщо ви вважаєте, що шашлик почне підгоряти, то температуру можна зменшити до 180 градусів.
М'ясо можна відправляти в духовку не накриваючи. Однак якщо ви знаєте, що ваші страви зверху можуть підгоріти, то краще накрити шашлик фольгою на перші 15 хвилин готування. Також досвідчені господині рекомендують не включати режим конвекції в духовій шафі.
Шашлик в духовці готується приблизно 40-80 хвилин. Все залежить від духовки і м'яса. Якщо ви хочете приготувати шашлик з курячого м'яса, то він приготується за 40 хвилин. Для приготування свинячого шашлику потрібно буде витратити приблизно 60-80 хвилин. В такому випадку дерев'яні шпажки потрібно змочувати у воді, щоб вони не згоріли
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...