Найважливіший прийом їжі за день: Коли потрібно снідати, щоб прискорити обмін речовин та схуднути

Сніданок необхідний, щоб прискорити обмін речовин, а ще, щоб залишатися здоровими та мати більше енергії протягом дня. Але щоб отримати всі ці переваги, потрібно снідати в певний час.

Скільки разів у житті ви чули, що сніданок — найважливіший прийом їжі за день. І попри те, що це здається черговим "кліше", це справді є істиною, оскільки те, що ми їмо на сніданок, може впливати на нашу продуктивність протягом дня. Але важливо не тільки те, яким продуктам ми віддаємо перевагу під час ранкового прийому їжі, а й коли ми снідаємо, адже від цього залежить енергійність і продуктивність протягом дня. Про це пише Vogue Italia.

Вживання правильних продуктів зранку допомагає поліпшити обмін речовин, підтримувати рівень цукру в крові, відчувати ситість протягом дня і, як правило, дає вам необхідну кількість енергії. Але розуміння того, коли найкраще снідати, — додатковий крок, який потрібно зробити, щоб почуватися краще, мати більше енергії, поліпшити здоров'я кишківника, прискорити обмін речовин і схуднути.

Коли снідати, щоб схуднути

У традиційному розумінні, сніданок — це вживання їжі після того, як щойно ви прокидаєтесь, або перед виходом з дому після вмивання та чищення зубів. Якщо говорити про гіпотетичний час, то сніданок мав би відбутися приблизно між 7:00 та 8:00 ранку, тому вважається, що час, коли ви встаєте, є підходящим для сніданку. Але що, якщо це не так?

Насправді, існує ідеальний час для сніданку, який не обов'язково відповідає часу вашого пробудження. Дійсно, може трапитися так, що в деяких випадках краще відкласти сніданок на годину або дві, щоб встигнути прийняти його в потрібний час. Ба більше, не існує єдиного правильного часу для сніданку, оскільки правильний час досить індивідуальний і залежить від того, що ви робили напередодні ввечері.

Щоб зрозуміти, о котрій годині найкраще снідати, потрібно зробити нескладний розрахунок: має минути щонайменше 12 годин голодування між вечерею напередодні ввечері та сніданком наступного ранку. Наприклад, якщо ви вечеряєте о 8 годині вечора, то правильний час для сніданку — 8 ранку. Зрозуміло, що якщо напередодні ми вечеряємо рано, то сніданок можна перенести або залишити у звичайний час, постячись понад 12 годин. Однак, якщо ми вечеряємо пізно, то на ранок потрібно бути обачнішими й правильно розрахувати час прийому їжі.

Проходячи принаймні 12-годинний період голодування між цими двома прийомами їжі, ви допомагаєте кишковому мікробыому та мільярдам корисних бактерій функціонувати якнайкраще, що покращить роботу кишечника. Здоровий кишечник необхідний для здоров'я організму, і турбота про нього може допомогти прискорити обмін речовин і, як наслідок, схуднути.

До якого часу можна снідати?

Але що робити, якщо ви вечеряєте пізно ввечері і, розрахувавши 12 годин голодування, снідати вже занадто пізно. На який час можна перенести? А якщо ви пізно вечеряєте й пізно встаєте, чи варто снідати, чи цей прийом їжі можна пропустити?

Дослідження, опубліковане в Національній медичній бібліотеці, визначило 9:00 як максимальний час, протягом якого ми повинні снідати, щоб знизити виникнення діабету 2 типу до 60%. Причина криється у здатності нашого метаболізму краще функціонувати вранці та бути більш стійким до інсуліну з плином часу.

Інсулін — дуже важливий гормон, який регулює наявність цукру в крові. Якщо у вас є резистентність до інсуліну, присутність глюкози в крові збільшується і рівень цукру в крові підвищується, і в короткостроковій перспективі це може призвести до збільшення ваги, накопичення жиру, особливо в ділянці живота, а в довгостроковій перспективі — до цукрового діабету 2 типу. Таким чином, ранній сніданок допомагає організму краще засвоювати їжу.

Проте 9:00 слід розглядати лише як орієнтовний час. Якщо у вас пізня вечеря, ви все одно можете почекати 12 годин перед легким сніданком, навіть із печивом та кавою, не відкладаючи обід. Це нормально, якщо пізня вечеря — це не постійно повторюваний факт, а разова акція, яка трапляється вкрай рідко.

Пізно вечеряти, а потім пропускати сніданок — неправильне рішення. Ніколи не пропускайте сніданок. Дослідження, опубліковане в Європейському журналі профілактичної кардіології, показує, що у людей, які пізно вечеряють і зазвичай не снідають, збільшується ризик серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад, а також посилюється запалення та окислювальний стрес.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...