Як правило, риба - дуже корисний продукт, який фахівці радять вживати принаймні 1-2 рази на тиждень. Не всі знають, але є деякі види риби, яку краще не їсти - вона може бути отруйною, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість вам про топ-5 видів риби, яку краще уникати і не їсти.
Пангасіус
Пангасіус – це прісноводна риба, яка водиться в забрудненій річці. До того ж таку "нашпиговують" антибіотиками і гормонами для кращого росту. Саме ж м'ясо пангасіуса має мінімальну харчову цінність.
Вирощений лосось
Ще раніше фахівці вважали його одною з найкращих видів риби, але сьогодні вже не так впевнені в цьому. Саме у вирощеному лососі можна знайти діоксини та пестициди, інколи навіть і антибіотики. Якщо дикий лосось харчується рибою, то вирощений – кормом, що не є корисним.
Тілапія
Тут схожий випадок, що й з пангасіусом. Її розводять у жахливих умовах, вона має найвищий вміст свинцю, ртуті та кадмію.
Тунець
Зазвичай його споживають у консервованому вигляді. Такий варіант ще згодиться. Але саме у сирому вигляді риба містить в собі токсини та важкі метали. Може викликати серйозні алергічні реакції.
Тріска
Попри те, що цю рибу можна приготувати різними способами, вона не є корисною. Адже, має високу концентрацію діоксинів.
У розпал літа, коли температура в оселях зростає, а кондиціонери женуть лічильники, є простіший і "зеленіший" спосіб зробити повітря свіжішим і приємнішим - завести кімнатні рослини, передають Патріоти України. Деякі з них діють як природні зволожувачі...
Щороку серцево-судинні захворювання забирають життя тисяч українців. І хоча генетика відіграє свою роль, спосіб життя та раціон - фактори, які ми можемо контролювати. Правильне харчування здатне знизити ризик хвороб серця без медикаментів. Особливо важ...