Як правило, риба - дуже корисний продукт, який фахівці радять вживати принаймні 1-2 рази на тиждень. Не всі знають, але є деякі види риби, яку краще не їсти - вона може бути отруйною, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість вам про топ-5 видів риби, яку краще уникати і не їсти.
Пангасіус
Пангасіус – це прісноводна риба, яка водиться в забрудненій річці. До того ж таку "нашпиговують" антибіотиками і гормонами для кращого росту. Саме ж м'ясо пангасіуса має мінімальну харчову цінність.
Вирощений лосось
Ще раніше фахівці вважали його одною з найкращих видів риби, але сьогодні вже не так впевнені в цьому. Саме у вирощеному лососі можна знайти діоксини та пестициди, інколи навіть і антибіотики. Якщо дикий лосось харчується рибою, то вирощений – кормом, що не є корисним.
Тілапія
Тут схожий випадок, що й з пангасіусом. Її розводять у жахливих умовах, вона має найвищий вміст свинцю, ртуті та кадмію.
Тунець
Зазвичай його споживають у консервованому вигляді. Такий варіант ще згодиться. Але саме у сирому вигляді риба містить в собі токсини та важкі метали. Може викликати серйозні алергічні реакції.
Тріска
Попри те, що цю рибу можна приготувати різними способами, вона не є корисною. Адже, має високу концентрацію діоксинів.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...