Ендокринолог-дієтолог Ельвіра Федорова розповіла про шкоду компотів у своєму блозі. Лікар запропонувала корисну альтернативу напою, повідомляють Патріоти України.
Вона зазначила, що компоти приємні на смак, але в них міститься занадто багато цукру, що, безсумнівно, шкодить здоров'ю. Замість компотів Федорова запропонувала готувати узвар - цей напій готується без цукру.
"Напій містить корисні мінерали, деякі стійкі до нагрівання і висушування вітаміни, приємний на смак, втамовує спрагу і не викликає через деякий час після вживання голоду, тому що в ньому немає доданого цукру", — підсумувала дієтолог.
Раніше вчені з Німеччини з'ясували, що вживання всього двох газованих напоїв з цукром на день може збільшити ризик пацієнта з розсіяним склерозом зіткнутися з важкою інвалідністю в 5 разів.
Дослідження французьких вчених показало, що вживання тільки одного маленького стаканчика солодкого напою на день (приблизно третини звичайної банки з газованою водою) в цілому збільшує ризик появи раку до 18% і до 22% підвищує ризик розвитку раку молочної залози.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...