Напій, який ми вважали корисним: Лікар розповіла про шкоду компотів

Ендокринолог-дієтолог Ельвіра Федорова розповіла про шкоду компотів у своєму блозі. Лікар запропонувала корисну альтернативу напою, повідомляють Патріоти України.

Вона зазначила, що компоти приємні на смак, але в них міститься занадто багато цукру, що, безсумнівно, шкодить здоров'ю. Замість компотів Федорова запропонувала готувати узвар - цей напій готується без цукру.

"Напій містить корисні мінерали, деякі стійкі до нагрівання і висушування вітаміни, приємний на смак, втамовує спрагу і не викликає через деякий час після вживання голоду, тому що в ньому немає доданого цукру", — підсумувала дієтолог.

Чому небезпечні напої з цукром

Раніше вчені з Німеччини з'ясували, що вживання всього двох газованих напоїв з цукром на день може збільшити ризик пацієнта з розсіяним склерозом зіткнутися з важкою інвалідністю в 5 разів.

Дослідження французьких вчених показало, що вживання тільки одного маленького стаканчика солодкого напою на день (приблизно третини звичайної банки з газованою водою) в цілому збільшує ризик появи раку до 18% і до 22% підвищує ризик розвитку раку молочної залози.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...