Напій не розкриється належним чином: Яку помилку роблять більшість людей, коли заварюють чай

ЧЧай може збадьорити або заспокоїти людини. Однак, смак напою іноді не розкривається через помилки під час приготування.

Отже, треба з'чцам, скільки часу потрібно заварювати та як вибрати якісний чай.

При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайт Huffipost та Telegram-канал експертка з харчування Наталії Мазурик.

Скільки часу має заварюватись чай

Правильне заварювання чаю починається із заварника.

Чайний експерт Оскар Вуллі розповів, що часто люди допускаються декількох помилок під час заварювання чаю.

На думку експертів, найчастіше люди чекають, щоб чай заварився близько 15 секунд, а потім додають цукор.

Хоча ідеальний час заварювання - 3-5 хвилин. Заварювання менш ніж хвилину дає легкий напій, але він не розкриє глибини смаку листкового чаю.

Чаю в пакетиках для ідеального заварювання потрібно 30 секунд. Це зручно, але глибини напою ви не відчуєте, як після листового чаю.

Експерт зазначив, що чашка чаю на 99% складається з води, тому це, безумовно, важливий фактор. Вода має бути свіжою і щойно кип’яченою.

Важливо знати, якщо ви повторно кип’ятите воду, ви зменшуєте кількість кисню та мінералів, тобто не отримуєте найкращої хімічної реакції під час настоювання. До того ж так не активуються ферменти, які розкриють смак чаю повністю.

"Перед заварюванням відфільтруйте воду. В ідеалі - за допомогою вугільного фільтра, використовуйте щойно набрану та щойно закип’ячену воду", - сказав Оскар Вуллі.

Як вибрати смачний чай

Експерт з харчування Наталя Мазурик додала, що є важливі правила при виборі чаю, про які варто пам'ятати:

  • листовий чай кращий - також звертайте увагу, щоб усі листочки були однакового розміру та правильної форми, а в пакеті не було корінчиків
  • при купівлі вагового чаю спробуйте розгорнути один листочок. Краще не купуйте такий, що одразу кришиться в руці. Це означає, що його сушили повторно або пересушили.
  • чай повинен бути без добавлень та ароматизаторів. Залийте чай холодною водою, якщо вона зафарбувалася одразу - у продукті надто багато барвників
  • якщо під час заварювання ви помітили сміття та корінчики, які піднімаються на поверхню води, то це неякісний чай
  • наявність плівочки не завжди означає, що перед вами дійсно смачний продукт
  • зелений чай гірчить, якщо він неякісний. Його потрібно приготувати при правильній температурі води - 85 градусів

Як вибрати ідеальний iPad у 2025 році: гід від Foxtrot

вівторок, 25 листопад 2025, 18:17

Помилка у виборі iPad коштує дорого — в кращому випадку доведеться миритися з повільною роботою, в гіршому — планшет припадатиме пилом на полиці. Лінійка 2025 року пропонує чотири моделі, кожна з яких є найкращою для своїх завдань, але абсолютно не під...

Бережіться! ТОП-5 звичок, які погіршують зір

вівторок, 25 листопад 2025, 17:50

Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...