ЧЧай може збадьорити або заспокоїти людини. Однак, смак напою іноді не розкривається через помилки під час приготування.
Отже, треба з'чцам, скільки часу потрібно заварювати та як вибрати якісний чай.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайт Huffipost та Telegram-канал експертка з харчування Наталії Мазурик.
Правильне заварювання чаю починається із заварника.
Чайний експерт Оскар Вуллі розповів, що часто люди допускаються декількох помилок під час заварювання чаю.
На думку експертів, найчастіше люди чекають, щоб чай заварився близько 15 секунд, а потім додають цукор.
Хоча ідеальний час заварювання - 3-5 хвилин. Заварювання менш ніж хвилину дає легкий напій, але він не розкриє глибини смаку листкового чаю.
Чаю в пакетиках для ідеального заварювання потрібно 30 секунд. Це зручно, але глибини напою ви не відчуєте, як після листового чаю.
Експерт зазначив, що чашка чаю на 99% складається з води, тому це, безумовно, важливий фактор. Вода має бути свіжою і щойно кип’яченою.
Важливо знати, якщо ви повторно кип’ятите воду, ви зменшуєте кількість кисню та мінералів, тобто не отримуєте найкращої хімічної реакції під час настоювання. До того ж так не активуються ферменти, які розкриють смак чаю повністю.
"Перед заварюванням відфільтруйте воду. В ідеалі - за допомогою вугільного фільтра, використовуйте щойно набрану та щойно закип’ячену воду", - сказав Оскар Вуллі.
Експерт з харчування Наталя Мазурик додала, що є важливі правила при виборі чаю, про які варто пам'ятати:
"Желатин є білковою речовиною, отриманою з колагену, що міститься в кістках, хрящах і шкірі тварин та необхідний для здоров'я суглобів та оптимального стану сполучної тканини", - про це у Фейсбуці пише лікар-дієтолог Олег Швець, передають Патріоти Укра...
15 березня за новим стилем (28 березня за старим стилем) вшановують пам'ять мученика Агапія та з ним ще 7 мучеників Кесарійських. За юліанським календарем - день пам'яті святого мученика, єпископа Феодота Кірінейського, а також святителя Іова (Борецьк...