
Якісний сир є чудовим джерелом білка та кальцію, а також вітаміну B12. На жаль, не всі продукти, доступні на ринку, можуть бути постійною частиною здорового та збалансованого харчування. Одним із прикладів продукту, на який варто звернути увагу, є плавлений сир. Незважаючи на те, що він смачний, ми не повинні їсти його занадто часто або у великих кількостях, передають Патріоти України.
«Цей сир краще не купувати, — попереджає польська клінічна дієтологиня Анна Єдрей. — Це висококалорійний продукт із значною кількістю насичених жирів і низьким вмістом поживних речовин. Хоча вони спокусливі своєю консистенцією, вони набагато бідніші на поживні речовини, ніж натуральні сири, і наповнені штучними добавками, сіллю, консервантами та неякісними жирами».
Експертка пояснює, що його виготовляють із невеликої кількості сиру, а ось трансжирів та затверджувачів у ньому багато, пише Onet.
«При його виробництві утворюється низин — природний антибіотик, який може порушити мікрофлору кишечника, — зазначає дієтологиня. — Але це ще не кінець. Власне, це лише початок коментарів дієтолога про плавлений сир. Ще однією проблемою є фосфати, які блокують засвоєння таких мінералів, як кальцій або залізо».
Уникайте їх і, звичайно, не давайте маленьким дітям
Підготовка новорічного меню завжди викликає багато питань, особливо коли хочеться зробити святковий стіл доречним і гармонійним. У 2026 році, який пройде під знаком вогняного коня, частина традиційних страв може виявитися недоречною, передають Патріоти...
Оббивка - один із найвразливіших елементів інтер’єру. Вона вбирає пил, шерсть, запахи, жирні плями й навіть алергени. Але освіжити меблі до стану “майже нових” можна вдома - без дорогих засобів і виклику клінінгових служб, передають Патріоти України. Н...