Якісний сир є чудовим джерелом білка та кальцію, а також вітаміну B12. На жаль, не всі продукти, доступні на ринку, можуть бути постійною частиною здорового та збалансованого харчування. Одним із прикладів продукту, на який варто звернути увагу, є плавлений сир. Незважаючи на те, що він смачний, ми не повинні їсти його занадто часто або у великих кількостях, передають Патріоти України.
«Цей сир краще не купувати, — попереджає польська клінічна дієтологиня Анна Єдрей. — Це висококалорійний продукт із значною кількістю насичених жирів і низьким вмістом поживних речовин. Хоча вони спокусливі своєю консистенцією, вони набагато бідніші на поживні речовини, ніж натуральні сири, і наповнені штучними добавками, сіллю, консервантами та неякісними жирами».
Експертка пояснює, що його виготовляють із невеликої кількості сиру, а ось трансжирів та затверджувачів у ньому багато, пише Onet.
«При його виробництві утворюється низин — природний антибіотик, який може порушити мікрофлору кишечника, — зазначає дієтологиня. — Але це ще не кінець. Власне, це лише початок коментарів дієтолога про плавлений сир. Ще однією проблемою є фосфати, які блокують засвоєння таких мінералів, як кальцій або залізо».
Уникайте їх і, звичайно, не давайте маленьким дітям
28 жовтня за новим церковним календарем (10 листопада за старим) згадують святу Параскеву Іконійську, відому в народі як Параскева П'ятниця, а також преподобного Іова, ігумена Почаївського. За старим стилем - день пам'яті святих Євфимія Солунського, Лу...
Досвідчені городники радять зберігати картоплю в льоху поряд з одним продуктом, який ми також завжди кладемо в прохолодне місце на зиму. Йдеться про яблука, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей секрет завжди чудово працює, якщо яблука ск...