Якісний сир є чудовим джерелом білка та кальцію, а також вітаміну B12. На жаль, не всі продукти, доступні на ринку, можуть бути постійною частиною здорового та збалансованого харчування. Одним із прикладів продукту, на який варто звернути увагу, є плавлений сир. Незважаючи на те, що він смачний, ми не повинні їсти його занадто часто або у великих кількостях, передають Патріоти України.
«Цей сир краще не купувати, — попереджає польська клінічна дієтологиня Анна Єдрей. — Це висококалорійний продукт із значною кількістю насичених жирів і низьким вмістом поживних речовин. Хоча вони спокусливі своєю консистенцією, вони набагато бідніші на поживні речовини, ніж натуральні сири, і наповнені штучними добавками, сіллю, консервантами та неякісними жирами».
Експертка пояснює, що його виготовляють із невеликої кількості сиру, а ось трансжирів та затверджувачів у ньому багато, пише Onet.
«При його виробництві утворюється низин — природний антибіотик, який може порушити мікрофлору кишечника, — зазначає дієтологиня. — Але це ще не кінець. Власне, це лише початок коментарів дієтолога про плавлений сир. Ще однією проблемою є фосфати, які блокують засвоєння таких мінералів, як кальцій або залізо».
Уникайте їх і, звичайно, не давайте маленьким дітям
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...